english

Wat jij kan doen tegen Shell

Help mee: maak deze zaak tegen Shell een zaak van heel Nederland! Deel deze actie met vrienden, word online actievoerder of meld je aan als vrijwilliger. Maak van klimaat ook jouw zaak.

Sluit je aan bij een groeiende groep mensen die zich zorgen maken om klimaatverandering en die in actie komen om bedrijven als Shell op te roepen te stoppen met het vervuilen van de aarde en het schenden van mensenrechten. Bekijk hier wat jij kan doen. 

Deel de rechtszaak met vrienden

Vinden jouw vrienden het klimaat ook belangrijk? Laat ze weten dat jij mede-eiser bent en deel deze actie met je vrienden, familie, klas- en studiegenoten en collega’s. Dan stappen we straks met duizenden naar de rechter.

Als je de link naar www.klimaatzaakshell.nl op social media post, gebruik dan de hashtags #klimaatzaakshell en #ookjouwzaak. 

Word apptivist

Als apptivist ontvang je regelmatig via whatsapp een oproep om die dag mee te doen met een actie op sociale media. Zo kunnen we bijvoorbeeld met honderden tegelijk een tweet naar een minister of naar de CEO van Shell sturen en de druk opvoeren.

Word vrijwilliger

Om van onze zaak tegen Shell een succes te maken, hebben we jouw hulp nodig. Sluit je aan bij een groeiende groep actieve vrijwilligers, die onder de noemer #FairFuture grote bedrijven oproepen te stoppen met het vervuilen van de aarde en het schenden van mensenrechten. Geef je op als vrijwilliger en organiseer samen met mensen bij jou uit de buurt activiteiten om aandacht te vragen voor de rechtszaak. Je kunt bijvoorbeeld een informatieavond organiseren of een wervingsevenement, waarbij je mensen informeert en vraagt mede-eiser te worden.

Bestel een actiepakket

Meteen zelf aan de slag? Je kunt direct al een gratis actiepakket bestellen via dit formulier. In het actiepakket zitten: stickers, posters en formulieren om mede-eisers te werven.

Meer weten?

Wil je nog meer informatie over hoe je actief kunt worden? Of heb je suggesties voor ons team? Stuur een mail naar ookjouwzaak@milieudefensie.nl of bel naar 020 -6262 620 .

 

Sluit je aan bij onze rechtszaak tegen Shell

Shell weet al 30 jaar dat olie en gas rampzalig zijn voor ons klimaat. Toch gaat Shell nog volop door met de winning van olie en gas. Wij vragen de rechter Shell te dwingen tot een koerswijziging. Maak van klimaat ook jouw zaak en word mede-eiser.

Shell moet zijn verantwoordelijkheid nemen!
Loading...