Wat jij kan doen tegen Shell

Help mee: maak deze zaak tegen Shell een zaak van heel Nederland! Verspreid posters, werf mede-eisers in jouw omgeving, organiseer een informatieavond of doe mee met een actie. Maak van klimaat ook jouw zaak.

Om van onze zaak tegen Shell een succes te maken, hebben we jouw hulp nodig. Help jij mee met het werven van mede-eisers? Sluit je aan bij een groeiende groep actieve vrijwilligers, die onder de noemer #FairFuture grote bedrijven oproepen te stoppen met het vervuilen van de aarde en het schenden van mensenrechten. Er zijn al 15 teams actief door het hele land.

Meld je aan als vrijwilliger of apptivist

Deel de rechtszaak

Deel deze actie met je vrienden, familie, klas- en studiegenoten, collega’s, sportbuddy’s, et cetera op facebook, via twitter of per e-mail. Als je de link naar www.klimaatzaakshell.nl op social media post, gebruik dan de hashtags #klimaatzaakshell en #ookjouwzaak.

Word apptivist

Als apptivist ontvang je regelmatig via whatsapp een oproep om die dag mee te doen met een actie op social media. Zo kunnen we bijvoorbeeld met honderden tegelijk een tweet naar een minister of naar de CEO van Shell sturen en trending topic worden.

Word vrijwilliger

Geef je op als vrijwilliger en organiseer samen met mensen bij jou uit de buurt activiteiten om aandacht te vragen voor de rechtszaak. Je kunt bijvoorbeeld een informatieavond organiseren of een wervingsevenement, waarbij je op straat mensen informeert en vraagt mede-eiser te worden. Je kunt direct al een actiepakket bestellen via het formulier. In het actiepakket zitten: stickers, posters en formulieren om mede-eisers te werven.

Kom naar een evenement

Wil je eerst meer weten of met ons kennismaken? Er zijn de komende maanden verschillende informatie-avonden en meetups, georganiseerd door mensen in heel Nederland die zich nu al vrijwillig inzetten voor de campagne.

Fair Future Meet-ups kaartje

Wil je nog meer informatie over hoe je actief kunt worden? Stuur een mail naar ookjouwzaak@milieudefensie.nl of bel naar 020 5507 300 en vraag naar Eefje, Steven, Jamila of Merle.

Sluit je aan bij onze rechtszaak tegen Shell

Shell weet al 30 jaar dat olie en gas rampzalig zijn voor ons klimaat. Toch gaat Shell nog volop door met de winning van olie en gas. Wij vragen de rechter Shell te dwingen tot een koerswijziging. Maak van klimaat ook jouw zaak en word mede-eiser.

Shell moet zijn verantwoordelijkheid nemen!
Loading...