Fair Future Generators MDT

Fair Future Generators MDT: verbeter de wereld én jezelf

scroll

Scroll

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en klaar om je passie voor het milieu om te zetten in actie? Grijp dan nu je kans met ons dynamische klimaat-traineeship. Vergroot je impact met ons gratis 4-maanden durende klimaat-traineeship. Ons traineeship versterkt niet alleen je CV maar creëert ook blijvende connecties en kennis om het klimaat te helpen.

Veelgestelde vragen over Fair Future Generators MDT

Fair Future Generators MDT is een jongeren project van Milieudefensie en is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Als je meer wilt weten over dit project, bekijk dan deze veelgestelde vragen.

Ervaringen van deelnemers

"Toen ik aan mijn klimaatproject vertelde wat ik heb geleerd over klimaatrechtvaardigheid vonden ze dat fantastisch en mocht ik er een training over geven."
"Ik heb geleerd dat rechtvaardigheid de sleutel is. Als we rechtvaardig met elkaar en de omgeving omgaan kunnen we in balans samenleven."
"Wees niet bang om boos of verdrietig te zijn om wat er allemaal gebeurt met het klimaat. Die emoties zijn een bron van energie en actie. Dus gebruik dat! Hoop en wanhoop zijn 2 kanten van dezelfde munt."
"Het is mooi om te zien dat dit een groep is van verschillende mensen met diverse achtergronden. En iedereen juicht elkaar toe!"
"Ik begon met 0 ervaring. En nu help ik via Fair Future Generators Greenpeace met het organiseren van een netwerkdag over stikstofmiljarden."
"Ik heb me door Fair Future Generators nog maar weer eens een extra keer gerealiseerd dat we het óók moeten doen voor onze medemens, niet morgen, volgende week of volgend jaar. Niet voor toekomstige generaties. NU, voor mensen die het NU nodig hebben."
"In mijn ideale wereld wordt er veel meer waarde gehecht aan dingen zoals het klimaat en mentale gezondheid."
"Omdat ik een vluchteling ben, moest ik voor mijn integratie vrijwilligerswerk doen. Het klimaattraineeship van Fair Future Generators leek mij enorm leuk en leerzaam. En dat was het ook!"
"Het is heerlijk om samen met andere Fair Future Generators aan een project in de natuur te werken en steeds meer over permacultuur te leren."
"Dit is wel een hele leuke manier om meer in dat duurzaamheidswereldje te voelen en te kijken wat voor dingen je kan doen."

Op dit moment is de inschrijving voor het traject van februari gesloten. Heb je vragen of wil je alvast op de interesselijst voor het volgende traject staan? Mail dan naar ffg@milieudefensie.nl.

Klinkt goed! Maar wat is Fair Future Generators MDT precies?

MDT logo met tekstring fris.pngFair Future Generators MDT geeft jongeren van alle achtergronden de kans de wereld (en zichzelf) een stukje beter te maken. Op een manier die bij jou past. In een voedselbos, op een leuk kantoor of voor een duurzaam evenement.

Wij coachen jou 4 maanden lang in het ontwikkelen van jouw skills en talenten. Je wordt onderdeel van het Fair Future Generators MDT netwerk van Milieudefensie en je gaat samen met andere deelnemers leuke meet ups bijwonen. Én je leert alles over klimaatrechtvaardigheid. Je hoeft dus geen voorkennis of ervaring te hebben. Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en woon je in Nederland? Dan zijn dit de kansen die Fair Future Generators MDT jou biedt:

Wij coachen jou 4 maanden lang in het ontwikkelen van jouw skills en talenten. Je wordt onderdeel van het Fair Future Generators MDT netwerk van Milieudefensie en je gaat samen met andere deelnemers leuke meet ups bijwonen. Én je leert alles over klimaatrechtvaardigheid. Je hoeft dus geen voorkennis of ervaring te hebben. Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en woon je in Nederland? Dan zijn dit de kansen die Fair Future Generators MDT jou biedt:

vinkje.png een vet klimaatproject in jouw eigen buurt of regio naar keuze; (>1 dag p.w.); 
vinkje.png 1 inspirerend trainingsweekend in de natuur en als afsluiting nog 1 trainingsdag (gratis, sterker nog; inclusief reiskostenvergoeding!);
vinkje.png workshops over klimaatrechtvaardigheid, inclusiviteit, actievoeren, organizing, projectplanning en meer;
vinkje.png samenwerken in een team;
vinkje.png (online) inspiratieavonden & meet ups;
vinkje.png een groen netwerk door heel Nederland;
vinkje.png begeleiding van experts en een persoonlijke coach;
vinkje.png  ter waarde van €2800,-!

Wat ga je als Fair Future Generator MDT precies doen?

Na jouw aanmelding bellen en mailen wij je voor een kort check gesprek. We plannen dan een intake gesprek in. Daarin bespreken we wat jij graag wilt leren en ontwikkelen en maak je kennis met jouw persoonlijke coach. Vervolgens matchen wij jou aan een klimaatproject bij jou in de buurt. Daar ga je lekker 1 dag (of 2) per week aan de slag! Je gaat bijvoorbeeld:

vinkje.png deze website & alle Socials van Fair Future Generators beheren;
vinkje.png een stadstuin aanleggen;
vinkje.png campagne voeren tegen fast fashion;
vinkje.png duurzame festivals ondersteunen;
vinkje.png jongeren betrekken bij duurzame energieprojecten;
vinkje.png of andere toffe werkervaringen die goed staan op jouw CV!

Oke tof! En het trainingsweekend/ dag?

Jij krijgt een eigen coach. Elke 2 weken organiseert jouw coach een check-in met jou en andere deelnemers. Dit is het moment om jouw klimaatproject te bespreken en vragen te stellen. Ook regelt de coach om de week leuke meet ups!

Daarnaast worden er elk klimaat-traineeship 2 inspiratieavonden georganiseerd waar je van alles leert over Milieudefensie, lokale klimaatprojecten én samen opdrachten uitvoert zoals een brainstorm voor een nieuwe campagneslogan of een Escape Room.

Het trainingsweekend & trainingsdag zijn het hoogtepunt voor elke deelnemer. Schrijf jij ze vast in je agenda?

  • Het trainingsweekend gaat los van 23 tot 25 februari 2024. Zaterdag 11 mei is de laatste trainingsdag. Begin je tas vast in te pakken, want hier wil je bij zijn! Het is ook nog eens verplicht, maar een hele leuke verplichting ;)

Tijdens deze dagen krijg je workshops, trainingen en ga je in gesprek met experts. Je leert andere jongeren uit jouw regio beter kennen, kijkt een documentaire, eet enorm lekker biologisch vegan eten, en meer! Dit wil (en mag) je niet missen. Het is dan ook een verplicht onderdeel van jouw klimaat traineeship t.w.v. €2800,-.

Fair Future Generators MDT maakt jou een professionele wereldverbeteraar

Aan het einde krijgt elke Fair Future Generator die het traject heeft afgerond een certificaat en een aanbevelingsbrief (op aanvraag). Kortom: goed voor je skills, goed voor je CV en goed voor het klimaat!


Informatie over Regio Noord | Informatie over Regio Zuid


Loading...