Fair Future Generators - Regio Zuid

Doe mee met Fair Future Generators in jouw eigen buurt! Woon jij in Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland, Limburg of Zuid-Holland? Lees dan snel verder. Deze provincies behoren tot Regio Zuid. Check snel welke organisaties deelnemen en hoe jij mee kan doen!

Wat houdt het Klimaattraineeship in?

4 maanden (1 dag of 2 dagen in de week) werkervaring opdoen bij een super inspirerende organisatie bij jou in de buurt. En tegelijk de wereld verbeteren? Dat is de maatschappelijke diensttijd bij Fair Future Generators.
Tijdens jouw klimaattraineeship van 4 maanden...

 • ga je 1 dag p.w. aan de slag bij een lokaal klimaatproject,
 • kan je tweewekelijks vragen kwijt bij jouw persoonlijke organizer,
 • volg je 2 inspiratieavonden over Milieudefensie en andere klimaatprojecten,
 • doe je mee met de 2 volledig verzorgde trainingsweekenden!

Wat voor een klimaatproject ga ik doen?

Wij gaan samen kijken wat het beste bij je past. Dit doen we in het intakegesprek. Je wordt na aanmelding binnen 1 tot 2 weken gebeld en gemaild. Zo kun je bijvoorbeeld:

 • meehelpen een een duurzaam festival te organiseren;
 • de nieuwe influencer worden van Fair Future Generators; 
 • een stadstuin aanleggen;
 • een eigen project opzetten;
 • en nog veel meer!

Bij jouw klimaatproject ben je echt onderdeel van het team.  En je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw project succesvol vorm te geven. Dit is leuk, maar ook intensief!

Wanneer begin ik? 

Je kan in 2023 weer mee doen aan Fair Future Generators. We starten de eerste week van februari. Jouw klimaattraineeship ronden we gezamenlijk af in de laatste week van mei.

En die trainingsweekenden?

Tijdens het 1e trainingsweekend leer je de basics over klimaatrechtvaardigheid, inclusiviteit en veel meer! Hierna ben je klaar om aan de slag te gaan. In het 2e trainingsweekend gaan we de verdieping in. Je krijgt workshops en trainingen van experts uit het werkveld. Zo leer je hoe je jouw kennis kan omzetten om écht impact te maken. De trainingsweekenden zijn een belangrijk en superleuk onderdeel van jouw klimaattraineeship! Schrijf je ze vast in je agenda?
3 t/m 5 februari
28 t/m 30 april
De trainingsweekenden worden door deelnemers als een hoogtepunt ervaren! Je leert andere jongeren uit jouw regio beter kennen, kijkt een documentaire, eet enorm lekker biologisch vegan eten en meer! Dit wil je niet missen. Het is dan ook een verplicht onderdeel van jouw klimaattraineeship t.w.v. €3000,-.

Wie kan Fair Future Generator worden? 

 • Je bent niet jonger dan 18 en niet ouder dan 27 jaar;
 • Je verstaat Nederlands;
 • Je woont in Nederland;
 • Je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar (16 uur mag ook) en je hebt dus geen full time baan van >40 uur tijdens je traject bij Fair Future Generators.  

Nadat je je hebt aangemeld mailen en bellen we je. Houd je je telefoon in de gaten? Jouw organizer neemt contact met je op voor een intakegesprek. Jullie bespreken welk klimaatproject het beste bij je past. En of je aan de voorwaarden voldoet.

Deze organisaties doen al mee

In Regio Zuid zijn er verschillende organisaties waar jij aan de slag kan met een klimaatproject. Ga jij straks bij 1 van deze organisaties aan de slag als Fair Future Generator?

We vullen deze pagina continu aan met de verschillende organisaties waar jij je kan inzetten voor een klimaatproject in jouw regio. Voor nu kun je op de hoogte blijven door je aan te melden en onze maandelijkse updates te ontvangen. 

Wil jij samen met ons de wereld verbeteren?

Fair Future Generators komt na de zomervakantie terug naar Regio Zuid. Wil jij een echte wereldverbeteraar worden? Schrijf je dan nu in voor Fair Future Generators in Regio Zuid. Deze wil je niet missen! 

Loading...