Fair Future Generators MDT: doet jouw organisatie ook mee?

Voor de herfst van 2024 en toekomstige trajecten tot eind 2026, zoeken wij organisaties die jongeren willen opleiden tot Fair Future Generators. Dit maatschappelijke diensttijd programma geeft jongeren een unieke kans om meer te leren over klimaatrechtvaardigheid. Ook ervaren ze hoe het is om voor een non-profit organisatie te werken en helpen zij jou 8 tot 16 uur per week met een opdracht die jij opstelt. Vaak is deze ervaring zo waardevol dat zij zich na het traject nog steeds inzetten via dezelfde organisatie. Doet jouw organisatie ook (weer) mee?

Vrijblijvend aanmelden

Help jongeren bij te dragen aan een eerlijke, groene toekomst

Fair Future Generators is het maatschappelijke diensttijd programma voor jongeren die zich willen inzetten voor klimaatrechtvaardigheid en systeemverandering.  De komende 3 jaar draaien er weer honderden nieuwe Fair Future Generators mee met een project of een campagne die bijdraagt aan een groene, eerlijke toekomst. Bijvoorbeeld bij Milieudefensie, maar misschien ook bij jouw organisatie!

Alle jongeren tussen de 18 en 30 jaar  kunnen een Fair Future Generator worden. Het maakt niet uit waar jouw organisatie zich bevindt. Want Fair Future Generators vindt plaats door heel het land.

Klimaatrechtvaardigheid en systeemverandering
Fair Future Generators staat in het teken van klimaatrechtvaardigheid en systeemverandering. Klimaatrechtvaardigheid  is ambitieus klimaatbeleid waar de Aarde en haar bewoners allemaal beter van worden. Daarin gaan mensen vóór vervuilende bedrijven, betaalt de vervuiler, en zijn groene alternatieven bereikbaar voor iedereen. Wij  noemen dat ook wel eerlijk klimaatbeleid of eerlijk omschakelen.

Om dat te bereiken, moeten systemen veranderen. Zoals de manier waarop we ons verplaatsen, hoe we ons eten produceren en hoe we onze huizen verwarmen.

Hoe ziet het traject van Fair Future Generators er uit?

Alle Fair Future Generators volgen een training over klimaatrechtvaardigheid, organizing, projectplanning en inclusiviteit.  Na een trainingsweekend en trainingsdag zijn de jongeren klaar om aan de slag te gaan bij 1 van onze partnerorganisaties. Een organizer helpt de Fair Future Generators eventuele obstakels zelf op te lossen.

Twee keer er maand zijn er meetups, hier vergroten Fair Future Generators hun netwerk en leren ze vaardigheden zoals agile werken en feedback geven. Hiervan plukken zij de vruchten in hun verdere carrière of opleiding!

Een deelnemer aan Fair Future Generators steekt gemiddeld 342 uur in deze maatschappelijke diensttijd.  Dat ziet er zo uit:

  • 100 uur aan trainingsweekenden;
  • 216 uur meedraaien met een project bij jouw organisatie;
  • 5 uur inspiratie meet-ups met inspirerende sprekers
  • 16 uur persoonlijke coaching door middel van check-ins.

De training, coaching en meetups worden verzorgd door Milieudefensie.


Goed om te weten

 • Fair Future Generators loopt tot eind 2026;
 • we bieden trajecten van 4 maanden lang aan;
 • iedereen tussen de 18 en 30 jaar kan meedoen;
 • wij besteden speciale aandacht aan het werven van jongeren die: zijn vastgelopen in hun opleiding, nieuw zijn in de klimaatbeweging, een migratieachtergrond hebben.

Staat jouw organisatie hier binnenkort ook tussen?

De volgende inspirerende partnerorganisaties hebben zich al opgegeven om mee te doen. 

Wil jij hier met jouw organisatie ook tussen staan?

Leuk! Wij zijn nog op zoek naar partnerorganisaties. Meld je  nu vrijblijvend aan om mee te doen als partner van Fair Future Generators!  Heb je vragen? Neem contact op met Asher, onze organizer projecten. 

Loading...