Fair Future Generators is het maatschappelijke diensttijd programma voor jongeren die zich willen inzetten voor klimaatrechtvaardigheid en systeemverandering. De komende 3 jaar draaien er weer honderden nieuwe Fair Future Generators mee met een project of een campagne die bijdraagt aan een groene, eerlijke toekomst. Bijvoorbeeld bij Milieudefensie, maar misschien ook bij jouw organisatie.
Alle jongeren tussen de 18 en 29 jaar kunnen een Fair Future Generator worden. Het maakt niet uit waar jouw organisatie zich bevindt. Want Fair Future Generators vindt plaats door heel Nederland.
Klimaatrechtvaardigheid en systeemverandering
Fair Future Generators staat in het teken van klimaatrechtvaardigheid en systeemverandering. Klimaatrechtvaardigheid is ambitieus klimaatbeleid waar de Aarde en haar bewoners allemaal beter van worden. Daarin gaan mensen vóór vervuilende bedrijven, betaalt de vervuiler, en zijn groene alternatieven bereikbaar voor iedereen. Wij noemen dat ook wel eerlijk klimaatbeleid of eerlijk omschakelen.
Om dat te bereiken, moeten systemen veranderen. Zoals de manier waarop we ons verplaatsen, hoe we ons eten produceren en hoe we onze huizen verwarmen.
Alle Fair Future Generators volgen een training over klimaatrechtvaardigheid, organizing, projectplanning en inclusiviteit. Na een trainingsweekend en trainingsdag zijn de jongeren klaar om aan de slag te gaan bij 1 van onze partnerorganisaties. Een organizer helpt de Fair Future Generators eventuele obstakels zelf op te lossen.
Twee keer per maand zijn er meetups, hier vergroten Fair Future Generators hun netwerk en leren ze vaardigheden zoals agile werken en feedback geven. Hiervan plukken zij de vruchten in hun verdere carrière of opleiding!
Een deelnemer van Fair Future Generators steekt gemiddeld 342 uur in deze maatschappelijke diensttijd. Dat ziet er zo uit:
De training, coaching en meetups worden verzorgd door Milieudefensie.
Om meer jongeren te bereiken, werken wij graag samen met onderwijsinstellingen door het hele land. Duurzaamheid, klimaatverandering en de SDG’s zijn belangrijke thema’s binnen het onderwijs. Een samenwerking met Fair Future Generators kan een goede manier zijn om invulling te geven aan deze thema’s.
Hoe kan een samenwerking met FFG eruit zien?
Een samenwerking met FFG kan betekenen dat een student het FFG traject doet als extra-curriculaire activiteit, zo wordt FFG bijvoorbeeld aangeboden als Honours programma van de Hogeschool Utrecht. FFG kan ook onderdeel zijn van het curriculum. Je kunt hierbij denken aan:
Daarnaast kan je als onderwijsinstelling FFG onder de aandacht brengen bij studenten die bijvoorbeeld vertraging oplopen, net zijn afgestudeerd, of van studie willen wisselen. Wij hebben hiervoor een toolkit ontwikkeld met verschillende communicatiemiddelen. Onze Coördinator Onderwijsintstellingen kan je voorzien van alle nodige informatie, en zal meedenken hoe FFG het beste aan kan sluiten bij jouw onderwijsinstelling.
Leuk! Wij zijn nog op zoek naar partnerorganisaties en onderwijsinstellingen die FFG willen meenemen in hun programma. Meld je nu vrijblijvend aan om mee te doen als partner van Fair Future Generators! Heb je vragen? Neem contact op via onderstaande knop.