Fair Future Generators

Fair Future Generators: verbeter de wereld én jezelf

Scroll

Wil jij ook meer doen voor het klimaat dan de korte bon kiezen in de supermarkt? Fair Future Generators biedt jongeren de kans om alle skills en know-how te leren om de wereld te redden. Ja echt! Meld je aan en krijg van ons een volledig verzorgd klimaat-traineeship ter waarde van €3000,-! Je hebt geen ervaring nodig, als jij maar wilt strijden voor een betere aarde! Het volgende traject loopt van 1 februari tot 31 mei! Doe jij mee?

Veelgestelde vragen over Fair Future Generators

Fair Future Generators is een project van Milieudefensie, Jongeren Milieu Actief en is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Als je meer wilt weten over dit project, bekijk dan deze veelgestelde vragen.

Ervaringen van deelnemers

"Toen ik aan mijn klimaatproject vertelde wat ik heb geleerd over klimaatrechtvaardigheid vonden ze dat fantastisch en mocht ik er een training over geven."
"Ik heb geleerd dat rechtvaardigheid de sleutel is. Als we rechtvaardig met elkaar en de omgeving omgaan kunnen we in balans samenleven."
"Wees niet bang om boos of verdrietig te zijn om wat er allemaal gebeurt met het klimaat. Die emoties zijn een bron van energie en actie. Dus gebruik dat! Hoop en wanhoop zijn 2 kanten van dezelfde munt."
"Het is mooi om te zien dat dit een groep is van verschillende mensen met diverse achtergronden. En iedereen juicht elkaar toe!"
"Ik begon met 0 ervaring. En nu help ik via Fair Future Generators Greenpeace met het organiseren van een netwerkdag over stikstofmiljarden."
"Ik heb me door Fair Future Generators nog maar weer eens een extra keer gerealiseerd dat we het óók moeten doen voor onze medemens, niet morgen, volgende week of volgend jaar. Niet voor toekomstige generaties. NU, voor mensen die het NU nodig hebben."
"In mijn ideale wereld wordt er veel meer waarde gehecht aan dingen zoals het klimaat en mentale gezondheid."
"Omdat ik een vluchteling ben, moest ik voor mijn integratie vrijwilligerswerk doen. Het klimaattraineeship van Fair Future Generators leek mij enorm leuk en leerzaam. En dat was het ook!"
"Het is heerlijk om samen met andere Fair Future Generators aan een project in de natuur te werken en steeds meer over permacultuur te leren."
"Dit is wel een hele leuke manier om meer in dat duurzaamheidswereldje te voelen en te kijken wat voor dingen je kan doen."
Klinkt goed! Maar wat is Fair Future Generators precies?

MDT logo met tekstring fris.pngFair Future Generators geeft jongeren van alle achtergronden de kans de wereld (en zichzelf) een stukje beter te maken. Op een manier die bij jou past. In een voedselbos, op een leuk kantoor of voor een duurzaam evenement.

Wij coachen jou 4 maanden lang in het ontwikkelen van jouw skills en talenten. Je wordt onderdeel van het Fair Future Generators netwerk van Milieudefensie. Én je leert alles over klimaatrechtvaardigheid. Je hoeft dus geen voorkennis of ervaring te hebben. Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en woon je in Nederland? Dan zijn dit de kansen die Fair Future Generators jou biedt:

vinkje.png een vet klimaatproject in jouw eigen buurt (>1 dag p.w.); 
vinkje.png 2 inspirerende trainingsweekenden in de natuur (gratis, sterker nog; inclusief reiskostenvergoeding!);
vinkje.png workshops over klimaatrechtvaardigheid, inclusiviteit, actievoeren, organizing, projectplanning en meer;
vinkje.png samenwerken in een team; 
vinkje.png (online) inspiratieavonden
vinkje.png een groen netwerk door heel Nederland;
vinkje.png begeleiding van experts en een persoonlijke coach;
vinkje.png  ter waarde van €3000,-!

Wat ga je als Fair Future Generator precies doen?

Na jouw aanmelding bellen en mailen wij je. We plannen een intake gesprek in. Daarin bespreken we wat jij graag wilt leren en ontwikkelen. Vervolgens matchen wij jou aan een klimaatproject bij jou in de buurt. Daar ga je lekker 1 dag (of 2) per week aan de slag! Je gaat bijvoorbeeld:

  • een stadstuin aanleggen;
  • campagne voeren tegen fast fashion;
  • duurzame festivals ondersteunen;
  • jongeren betrekken bij duurzame energieprojecten;
  • of andere toffe werkervaringen die goed staan op jouw CV!
Oke tof! En die trainingsweekenden?

Jij krijgt een eigen coach. Elke 2 weken organiseert jouw coach een check-in met jou en andere deelnemers. Dit is het moment om jouw klimaatproject te bespreken, en vragen te stellen.

Daarnaast worden er elk klimaattraineeship 2 inspiratieavonden georganiseerd waar je van alles leert over Milieudefensie, lokale klimaatprojecten én samen opdrachten uitvoert zoals een brainstorm voor een nieuwe campagneslogan of een Escape Room.

De trainingsweekenden zijn het hoogtepunt voor elke deelnemer. Schrijf jij ze vast in je agenda?

  • Het traject van 1 februari 2023 zit vol! Als jij je nu inschrijft, wordt je op de wachtlijst geplaatst of kun je meedoen met het traject wat per 1 september 2023 start. Indien er een plek vrij komt, nemen wij contact met je op.

Tijdens deze weekenden krijg je workshops, trainingen en ga je in gesprek met experts. Je leert andere jongeren uit jouw regio beter kennen, kijkt een documentaire, eet enorm lekker biologisch, vegan eten, en meer! Dit wil je niet missen. Het is dan ook een verplicht onderdeel van jouw klimaattraineeship t.w.v. €3000,-.

Fair Future Generators maakt jou een professionele wereldverbeteraar

Aan het einde krijgt elke Fair Future Generator een certificaat, een aanbevelingsbrief (op aanvraag). Kortom, goed voor je skills en goed voor je cv. 

 

Informatie over Regio Noord | Informatie over Regio Zuid


Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een overzicht van onze 5 best gelezen artikelen


Privacy statement

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Loading...