Dossier Wonen zonder gas

Wonen zonder gas

Wonen zonder gas

19 mei 2016

Een lekker behaaglijk huis, comfortabel warm douchen en jouw favoriete gerecht op het fornuis. Wat hebben deze dingen met elkaar gemeen? Het zal niet als eerste bij je zijn opgekomen: aardgas. Het gebruik van gas is de normaalste zaak van de wereld. We staan er niet bij stil wanneer we het gebruiken.

Aardgas geeft ons comfort, maar is helaas een vervuilende fossiele brandstof die bijdraagt aan het klimaatprobleem. Een ander bijkomend groot nadeel: de winning van aardgas heeft door aardbevingen een enorme impact op de levens van Groningers.

Veel gasleidingen in Nederland zijn binnen een aantal jaar aan vervanging toe, omdat ze verouderd zijn. Het lijkt vanzelfsprekend ze te vervangen door nieuwe gasleidingen. Maar is dat wel zo verstandig? Met nieuwe gasleidingen zijn we niet voorbereid op de toekomst (het gas raakt op), belasten we het klimaat en blijft het onveilig in Groningen. Gelukkig zijn er goede alternatieven voor gas. Door onze huizen goed te isoleren en duurzame warmtebronnen en elektriciteit te gebruiken hebben we het Gronings gas niet meer nodig. Onze huizen worden toekomstbestendig, milieuvriendelijk en comfortabeler. Lees meer in ons infoblad: Wonen zonder gas, hoe werkt dat?

Samen zonder gasMilieudefensie werkt aan een fossielvrije toekomst, zonder vervuilende energie. Wil jij ook meewerken aan een schone toekomst en ook wonen zonder gas? Download de Toolkit. Dit geeft je de handvatten om jouw buurt gasvrij te maken. Heb je vragen? Stuur een e-mail naar

Wil je op de hoogte blijven van deze campagne? Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief:

* Verplicht veld
Voornaam
Achternaam
E-mailadres *