english
Wonen zonder gas

We gaan duurzaam wonen zonder aardgas

Er gaat veel veranderen in Nederland de komende tijd. We gaan van het gas af. Dat is beter voor het klimaat en voor Groningers in het aardbevingsgebied.

De Nederlandse overheid wil dat Nederland in 2050 helemaal geen aardgas meer gebruikt. Zonnepanelen, warmtepompen en andere groene oplossingen gaan aardgas vervangen.

Maar hoe doen we dat? En hoe zorgen we ervoor dat de alternatieven betaalbaar en beschikbaar zijn voor iedereen? Samen maken we onze wijken en huizen comfortabel en duurzaam. Want iedereen wil een schone en veilige toekomst.

Stoppen met aardgas uit Groningen

We moeten stoppen met het gebruik van vervuilende brandstoffen zoals aardgas. En snel ook. Want door het gebruik van aardgas warmt de aarde op. De overheid wil in 2030 vrij zijn van Gronings gas en in 2050 helemaal stoppen met het gebruik van aardgas. Milieudefensie vindt dat goed nieuws. Daarbij vinden we het wel belangrijk dat heel Nederland ook echt van het gas af gaat: alle vormen van gas. Dus geen gas uit het buitenland, maar wel duurzame lokaal opgewekte energie.

Hier werken we aan

Onder Groningen ligt het grootste gasveld van Europa. Het oppompen van gas veroorzaakt aardbevingen en schade aan gebouwen. Bewoners leven in onzekerheid en angst. Gelukkig ziet de Nederlandse regering dat nu ook in door de gaswinning af te bouwen. Goed nieuws, maar we vragen wat extra maatregelen van de regering:

  • Zorg dat in 2030 zo goed als al onze huizen al van het gas af zijn;
  • Haal niet langer vuile brandstoffen uit het buitenland, maar wek zelf groene energie op;
  • Verspil minder energie door onze huizen en kantoren te isoleren;
  • Maak duurzame alternatieven zoals zonnepanelen, warmtepompen en isolatie voor iedereen betaalbaar en beschikbaar.

Meer informatie over deze campagne

Loading...