english

Veelgestelde vragen over werken bij Milieudefensie

Grote veranderingen voor een beter milieu en gezond klimaat lukken alleen als veel mensen daar samen aan werken. Bij Milieudefensie doen we dat in een informele en professionele werksfeer. Aan de hand van een aantal veel gestelde vragen laten we zien wat je kunt verwachten als je bij ons komt werken.

 1. Hoe is het om bij Milieudefensie te werken?
 2. Kan ik met de auto komen?
 3. Moet ik mijn eigen lunch meenemen?
 4. Waar kan ik mijn fiets kwijt?
 5. Moet ik ‘u’ zeggen?
 6. Moet ik nette kleren aan?
 7. Moet ik klokslag 9 uur achter mijn bureau zitten?
 8. Mag ik vanuit huis werken?
 9. Hoe zit het eigenlijk met de arbeidsvoorwaarden?
 10. Waarom hebben jullie eigenlijk een plat loongebouw?
 11. Wat doen jullie aan diversiteit en inclusiviteit?

 

1. Hoe is het om bij Milieudefensie te werken?

Bij Milieudefensie hangt een bijzondere sfeer. Dit is geen gewoon kantoor. We werken hard en zijn bevlogen. Maar er wordt ook veel gelachen. We hebben een platte organisatie en een informele werkcultuur, maar we werken professioneel en resultaatgericht. Samen veranderen we Nederland en iedereen draagt bij aan de successen. En daar zijn we best een beetje trots op.

Veel verantwoordelijkheid
Je krijgt bij Milieudefensie direct veel verantwoordelijkheid. Ga het maar doen. Heb je een goed idee? Probeer het uit. Fouten maken mag, want van fouten leer je. Daar worden we weer beter van.

Werken met vrijwilligers
Grote veranderingen lukken alleen als veel mensen daar samen aan werken. Milieudefensie bouwt aan een sterke beweging van mensen die aan de slag gaan voor een duurzaam en eerlijk Nederland. We bouwen aan die beweging met betaalde mensen op ons kantoor in Amsterdam en met onze leden en vrijwilligers. Er zijn honderden vrijwilligers actief in campagnes, maar ook op ons kantoor. Ook vrijwilligers krijgen veel verantwoordelijkheid. Zonder vrijwilligers zouden we veel minder voor elkaar krijgen.

Successen vieren
Successen moet je vieren en dat doen we dan ook vaak, meestal met taart en vaak met een presentatie tijdens de lunch. Zo delen we allemaal in het succes. De buzz na een geslaagde actie is heerlijk. We vinden het belangrijk om samen stil te staan bij onze mijlpalen, hoe groot of klein ook. Als er even niks te vieren is, maken we het op andere manieren gezellig. Zo is er iedere maand wel een inspiratielezing, filmavond of afdelingsborrel waar iedereen welkom is. Ook Kerst, Pasen en andere feestdagen grijpen we aan voor een feestje, vaak met een extra speciale lunch.

Samenwerken
Milieudefensie is succesvol. Dat kan alleen door goed samen te werken. Door de verschillende kwaliteiten van mensen te zien en optimaal te benutten. Iedereen draagt bij aan onze successen. En samen krijgen we veel voor elkaar. Samen proberen we nieuwe manieren van werken uit en worden we beter in wat we doen. We leren van elkaar en met elkaar. Dat maakt werken bij Milieudefensie best bijzonder.

^ Terug omhoog

2. Moet ik mijn eigen lunch meenemen?

Dat mag, maar is niet nodig. Van maandag tot en met donderdag is er een goed verzorgde vegetarische, biologische lunch. Hiervoor vragen we een eigen bijdrage van € 2,50 per keer. De lunch is uitgebreid: met diverse salades, verschillende broodsoorten, fruit, beleg en regelmatig verse soep of gezonde snacks. Maar je kunt er ook altijd voor kiezen je eigen lunch mee te nemen. Koffie en thee zijn verzorgd op iedere verdieping. En met Kerst, Pasen en andere feestdagen pakken we uit met een extra speciale lunch die je niet mag missen.

^ Terug omhoog

3. Kan ik met de auto komen?

Ons kantoor zit middenin de Amsterdamse binnenstad. Met de auto zijn we minder goed bereikbaar. Parkeren in de buurt kan wel, maar is duur. Wij adviseren je om met de fiets of het openbaar vervoer te komen, net als de rest van je collega’s. We voeren tenslotte campagne voor duurzaam verkeer.

^ Terug omhoog

4. Waar kan ik mijn fiets kwijt?

Je fiets kun je kwijt in de fietsenkelder onder ons kantoor. Ben je er maar even en zo weer weg, dan zijn er ook een paar plekjes buiten voor de deur.

Je elektrische fiets laad je gemakkelijk op, want voor ons kantoor is een laadpunt voor elektrische fietsen aanwezig.

^ Terug omhoog

5. Moet ik ‘u’ zeggen ?

Nee, liever niet :-). We gaan informeel met elkaar om. We spreken elkaar aan met ‘je,’ ‘jou’ en je voornaam.

^ Terug omhoog

6. Moet ik nette kleren aan?

Kom gewoon in kleding waarin jij je prettig voelt. Bij Milieudefensie gaan we informeel met elkaar om. Het zal je niet verbazen dat een driedelig pak hier zeldzaam is. Maar als jij je prettig voelt in een pak of een jasje, houdt niemand je tegen.

Kijk niet verbaasd als je in de zomer korte broeken en slippers op kantoor ziet. Wij kennen geen casual friday, zoals veel andere kantoren, maar hebben ‘Tres chique thursday’ uitgevonden. Een keer in de maand, op donderdag, kleden sommige collega’s zich juist extra chic aan.

^ Terug omhoog

7. Moet ik klokslag 9 uur achter mijn bureau zitten?

Dat mag. Eerder ook, als je dat wil. Onze werktijden zijn flexibel. Dat betekent dat de meeste mensen ergens tussen half 9 en 10 uur beginnen. Maar misschien zit je vandaag wel helemaal niet achter je bureau, omdat je ergens in het land moet zijn. Je werk brengt je soms naar de gekste plekken.

^ Terug omhoog

8. Mag ik vanuit huis werken?

Tijdens corona lockdowns werken we zoveel mogelijk vanuit huis. Maar in zijn algemeenheid vinden wij het prettig en goed voor de samenwerking om elkaar regelmatig te zien. Dat is vaak ook makkelijker. Toch kan je veel werk prima thuis doen. Ook dat heeft voordelen. Daarom werken veel collega’s sowieso regelmatig thuis.

Dus ja, thuiswerken mag en is hier heel gewoon. Er zijn zelfs laptops die je kunt lenen als je thuis, onderweg of op een andere locatie wil werken. En er is een thuiswerkserver, zodat je kunt inloggen op ons netwerk en makkelijk bij al je bestanden kunt.

^ Terug omhoog

9. Hoe zit het eigenlijk met de arbeidsvoorwaarden?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. We hebben bijvoorbeeld een prima verlofregeling voor ouders en een goede reiskostenvergoeding. Bijscholing en deskundigheidsbevordering zijn goed geregeld, zowel individueel als voor teams of soms zelfs de hele organisatie. Maar ook de perfecte vegetarische, biologische lunch is een echte plus.

^ Terug omhoog

10. Waarom hebben jullie een plat loongebouw?

Milieudefensie gelooft in de gelijkwaardigheid van mensen. Daarom hebben we een relatief plat loongebouw. Aan de onderkant van het loongebouw waarderen we relatief hoog en aan de bovenkant relatief laag.

Zo kijken wij ook naar de wereld. Er is maar 1 aarde en iedereen heeft recht op een eerlijk aandeel in de rijkdom van de aarde. Niet alleen wij die nu leven, maar ook de generaties die na ons komen. Dat zie je ook terug in onze kernwaarden: eerlijk, verbonden, verantwoordelijk en inspirerend.

^ Terug omhoog

11. Wat doen jullie aan diversiteit en inclusiviteit?

Wij vinden dat verschil ertoe doet en bijdraagt aan de strijd tegen de klimaatcrisis. Daarom streven we bijvoorbeeld naar een diverse samenstelling van ons personeel. En we willen een organisatie zijn waar iedereen zich welkom voelt. Op deze pagina lees je er meer over en leggen we uit wat die begrippen precies betekenen.

^ Terug omhoog

Meer informatie

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
Ik voelde me bij Milieudefensie meteen welkom en geïnspireerd. Stagelopen bij jullie heeft me veel energie gegeven. Iedereen is zo gedreven om klimaatverandering tegen te gaan. Ik heb heel veel geleerd van alle enthousiaste medewerkers. En ik voelde me ook erg gewaardeerd als volwaardig lid van het campagneteam om grote vervuilers aan te pakken.'
Loading...