english

Over solliciteren bij Milieudefensie

Als je enthousiast bent over een vacature en Milieudefensie als organisatie, dan nodigen we je graag uit om bij ons te solliciteren.

Staat jouw perfecte baan er niet tussen, maar ben je wél enthousiast over onze organisatie, volg ons dan op LinkedIn. Hier plaatsen we ook alle vacatures. Je kunt ons ook altijd mailen of bellen met vragen over een specifieke functie of over Milieudefensie zelf.

Je hebt gesolliciteerd, en dan?

We bekijken alle sollicitaties altijd heel zorgvuldig. Meestal krijg je zo snel mogelijk een reactie. Soms duurt het wat langer. Dat komt omdat er voor sommige vacatures veel belangstelling is.

De sollicitatieprocedures verschillen per vacature. In de vacaturetekst staat altijd aangegeven wat de sluitingsdatum is en wanneer de gesprekken zijn.

Bij sollicitatiegesprekken zijn minimaal twee mensen van Milieudefensie aanwezig. Daar is altijd jouw toekomstige leidinggevende of campagneleider en een collega van de afdeling bij.

Afhankelijk van de functie kunnen we je voor een tweede gesprek vragen om een casus voor te bereiden. Dat is een spannend, maar ook vaak leuk onderdeel van de gesprekken.

De gesprekken zijn informeel, net als onze cultuur. We willen je écht leren kennen en vinden het belangrijk dat jij als persoon bij Milieudefensie past. Daar hoort natuurlijk ook bij dat wij vertellen wie we zijn en waarom wij graag bij Milieudefensie werken. We horen graag wat jouw verwachtingen zijn en waarom de functie en Milieudefensie bij jou passen.

Als er een match is, doen we je graag een aanbod. Wel onder voorbehoud van een eventuele referentiecheck.

We kijken uit naar de eerste kennismaking. En mocht je je afvragen of je nette kleren aan moet trekken naar je sollicitatiegesprek… Kom gewoon in kleding waarin jij je prettig voelt.

Are you interested in working for Milieudefensie? Wonderfull. But if Dutch is not your native language, please be advised that fluent Dutch (reading and writing) is required for all vacancies. Unless otherwise indicated. Please try the website of Friends of the Earth International for vacancies: https://www.foei.org/vacancies.

Meer informatie

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
“Bij Milieudefensie kan ik doen waar ik goed in ben en meebouwen aan de oplossingen.”
“Ik vind het super inspirerend om deel uit te maken van en mee te bouwen aan een verandermacht van mensen uit het hele land.”
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
Loading...