Over solliciteren bij Milieudefensie

Als je enthousiast bent over een vacature en Milieudefensie als organisatie, dan nodigen we je graag uit om bij ons te solliciteren.

Staat jouw perfecte baan er niet tussen, maar ben je wél enthousiast over onze organisatie, volg ons dan op LinkedIn. Hier plaatsen we ook alle vacatures. Je kunt ons ook altijd mailen of bellen met vragen over een specifieke functie of over Milieudefensie zelf.

Je hebt gesolliciteerd, en dan?

We bekijken alle sollicitaties altijd heel zorgvuldig. Meestal krijg je zo snel mogelijk een reactie. Soms duurt het wat langer. Dat komt omdat er voor sommige vacatures veel belangstelling is.

De sollicitatieprocedures verschillen per vacature. In de vacaturetekst staat altijd aangegeven wat de sluitingsdatum is en wanneer de gesprekken zijn.

Bij sollicitatiegesprekken zijn minimaal twee mensen van Milieudefensie aanwezig. Daar is altijd jouw toekomstige leidinggevende of campagneleider en een collega van de afdeling bij.

Afhankelijk van de functie kunnen we je voor een tweede gesprek vragen om een casus voor te bereiden. Dat is een spannend, maar ook vaak leuk onderdeel van de gesprekken.

De gesprekken zijn informeel, net als onze cultuur. We willen je écht leren kennen en vinden het belangrijk dat jij als persoon bij Milieudefensie past. Daar hoort natuurlijk ook bij dat wij vertellen wie we zijn en waarom wij graag bij Milieudefensie werken. We horen graag wat jouw verwachtingen zijn en waarom de functie en Milieudefensie bij jou passen.

Als er een match is, doen we je graag een aanbod. Wel onder voorbehoud van een eventuele referentiecheck.

We kijken uit naar de eerste kennismaking. En mocht je je afvragen of je nette kleren aan moet trekken naar je sollicitatiegesprek… Kom gewoon in kleding waarin jij je prettig voelt.

Are you interested in working for Milieudefensie? Wonderful. But if Dutch is not your native language, please be advised that fluent Dutch (reading and writing) is required for all vacancies. Unless otherwise indicated. Please try the website of Friends of the Earth International for vacancies: foei.org/who-we-are/jobs/

Foto bovenaan: collega's nemen de planning door. © Manon Carboni, Blij je te zien

Meer informatie

Laat je inspireren

"Ik laat jongeren gratis kennis maken met verschillende klimaatbewuste projecten, zodat zij sneller kunnen ontdekken waar hun passie en kracht ligt. Het klimaat boosten en jongeren motiveren in een! Ik zit helemaal op mijn plek!"
"Bij Milieudefensie (Jong) werk ik elke dag samen met mensen die dezelfde gedrevenheid en passie hebben als ik om zich in te zetten voor klimaatrechtvaardigheid. Dat geeft mij enorm veel energie!"
"Ik vind het geweldig dat ik bij Milieudefensie mijn vaardigheden kan inzetten voor klimaatrechtvaardigheid. En dat samen met de gezelligste en meest enthousiaste collega's!"
"Bij Milieudefensie zetten we ons allemaal in voor het klimaat en het milieu. Ik, als administrateur, draag daar met enthousiasme en daadkracht aan bij om het zo optimaal mogelijk te kunnen laten verlopen."
"Dankzij mijn ervaren HR collega's en de mogelijkheden die Milieudefensie mij biedt, kan ik me verder ontwikkelen als HR adviseur. En dat ik in deze ondersteunende rol bijdraag aan de doelen van Milieudefensie, maakt mij extra tevreden."
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
Loading...