english

Veelgestelde vragen over Fair Future Generators

Fair Future Generators is een project van Milieudefensie, Jongeren Milieu Actief en is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Als je meer wilt weten over dit project, bekijk dan deze veelgestelde vragen.

Wat wil jij weten?

 1. Voor wie is Fair Future Generators?
 2. Waarom is er een leeftijdsgrens?
 3. Wat ga ik doen?
 4. Hoe lang duurt de Fair Future Generators?
 5. Wanneer begint het?
 6. Bij welke organisatie ga ik aan de slag?
 7. Wat krijg ik ervoor terug?
 8. Hoe geef ik me op voor Fair Future Generators?
 9. Is Fair Future Generators hetzelfde als een stage?
 10. Worden mijn onkosten vergoed?
 11. Kost het trainingsweekend of de excursie mij iets?
 12. Kan ik meedoen aan Fair Future Generators als ik nog studeer?
 13. Krijg ik studiepunten voor Fair Future Generators?
 14. Hoe word ik tijdens het project begeleid?
 15. Wat kan ik verwachten van de trainingsweekenden?
 16. Ik kan niet aanwezig zijn op het trainingsweekend of de trainingsavond. Wat nu?

 

Voor wie is Fair Future Generators?

Fair Future Generators is een project waar jongeren tussen de 18 en 30 jaar aan mee kunnen doen. De focus ligt op het leren van nieuwe vaardigheden en ontwikkelen van jouw talent. Steek jij graag je handen uit je  mouwen en wil jij nieuwe skills opdoen voor je CV? En wil je  tegelijkertijd de wereld een stukje eerlijker maken? Dan kan jij een  Fair Future Generator worden!

^ Terug omhoog

Waarom is er een leeftijdsgrens?

Het kabinet wil de maatschappelijke diensttijd invoeren voor Nederlandse jongeren tot 30 jaar. Dit is een ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Fair Future Generators is een project dat vanuit de maatschappelijke diensttijd wordt georganiseerd. Vandaar de leeftijdsgrens tot 30 jaar.

^ Terug omhoog

Wat ga ik doen?

Afhankelijk van je woonplaats, je wensen en je beschikbare tijd kiezen we samen een project uit waar jij mee aan de slag gaat. Wij gaan met je in gesprek om te ontdekken waar jouw talenten liggen, of welke skills je nog wil ontwikkelen. De keuze is aan jou! Denk bijvoorbeeld aan het produceren en editen van video's, fotograferen, webdesign en content creatie, het organiseren van evenementen, meewerken aan campagnes en educatieprogramma's of het geven van workshops aan andere jongeren. Er is veel ruimte om je eigen ideeën uit te werken en jouw creativiteit volop in te zetten.

^ Terug omhoog

Hoe lang duurt de Fair Future Generators?

Je kan meedoen aan een kort programma of een lang programma. Zit er een Fair Future Generator in jou, maar heb je niet zo veel  tijd? Dan kan je meedoen aan het korte programma. Het korte programma  duurt 1,5 maand (1 dag of avond in de week en een trainingsavond).

Heb je meer tijd? Dan kan je meedoen  aan ons lange programma. Dit programma duurt 5,5 maanden (1 of 2 dagen in  de week, 1 trainingsweekend en twee trainingsdagen). Voor iedereen is er maandelijkse inspiratie meet-up waar we het hebben over thema´s die te maken hebben klimaat en rechtvaardigheid. Dit is ook een mooie kans om anderen jongeren te ontmoeten.

^ Terug omhoog

Wanneer begint het?

Als je interesse hebt in het korte traject kan je je doorlopend aanmelden. Het korte programma begint namelijk elke maand opnieuw. Het lange programma gaat van start in januari met een trainingsweekend. Geef je nu alvast op!

^ Terug omhoog

Bij welke organisatie ga ik aan de slag?

We doen altijd ons uiterste best om een project te vinden in de buurt waar jij woont. Als je aan de slag gaat bij Milieudefensie, krijg je een plekje op ons kantoor in het centrum van Amsterdam. Maar naast Milieudefensie kan je ook bij andere organisaties aan de slag. We werken namelijk samen met verschillende maatschappelijke organisaties. De plaatsingspartners voor de eerste ronde van Fair Future Generators zijn Fawaka Nederland, FossielVrij NL, Action Aid, Milieudefensie, De Goede Zaak, De Ceuvel, The Tipping Point en Dr Monk.

^ Terug omhoog

Wat krijg ik ervoor terug?

Je krijgt trainingen van onze experts waar je nieuwe skills ontwikkeld en werkt aan jouw cv. Heb jij gekozen voor het lange programma? Dan nemen we je een weekend mee op reis (gratis natuurlijk). En ben jij bij alle trainingen aanwezig geweest? Dan krijg je aan het einde van het programma een certificaat getekend door de organisatie waar jij je hebt ingezet. Ook kunnen we een aanbevelingsbrief schrijven voor toekomstige sollicitaties.

^ Terug omhoog

Hoe geef ik me op voor Fair Future Generators?

Je kan je inschrijven via dit formulier, of door een whatsapp berichtje te sturen naar onze jongerencoördinator Martine 06-29593882. Wij nodigen je uit voor een gesprek (op kantoor of via skype) om je beter te leren kennen. Vervolgens doen we een voorstel voor een project waarvan wij denken dat het bij jou past. Dit is afhankelijk van jouw motivatie, de skills die jij wilt ontwikkelen en jouw woonplaats.

^ Terug omhoog

Is Fair Future Generators hetzelfde als een stage?

Nee het is niet hetzelfde als een stage. Een stage is vaak een verplicht onderdeel in een studie. De maatschappelijke diensttijd doe je vrijwillig en hoeft niets met je studierichting te maken te hebben. Je hoeft geen stageverslag te schrijven, maar je krijgt ook geen stagevergoeding.

^ Terug omhoog

Worden mijn onkosten vergoed?

Ja. Wij vergoeden reiskosten en andere kosten die je voor het project maakt.

^ Terug omhoog

Kost het trainingsweekend of de excursie mij iets?

Nee, we vragen alleen om je tijd.

^ Terug omhoog

Kan ik meedoen aan Fair Future Generators als ik nog studeer?

Ja, als je ten minste 1 dag in de week aanwezig kunt zijn.

^ Terug omhoog

Krijg ik studiepunten voor Fair Future Generators?

Nee, het is een vrijwillige investering in jezelf.

^ Terug omhoog

Hoe word ik tijdens het project begeleid?

Er staat een team voor je klaar dat ervoor gaat zorgen dat jij het beste uit ons programma haalt. Martine is onze jongerencoördinator en coach. Bij haar kan je terecht met al je vragen, problemen en feedback over het project. Ook zal er veel contact zijn tussen de deelnemers van de verschillende projecten waardoor jullie elkaar ook kunnen helpen. Verder staat er bij elke organisatie een begeleider voor je klaar. Je wordt dus begeleid door leeftijdsgenoten (18 - 30 jaar) en (young) professionals.

^ Terug omhoog

Wat kan ik verwachten van de trainingsweekenden?

Doe je mee aan het lange programma? Dan verwachten we dat je het trainingsweekend en de trainingsdagen aanwezig bent. Je leert hier meer over campagnevoeren, lobbyen, storytelling en bewegingsopbouw. Daarnaast ga je aan de slag met skills waar je zelf beter in wilt worden. Na de training ben jij helemaal klaar om aan de slag te gaan voor de organisatie waaraan je gekoppeld bent!

^ Terug omhoog

Ik kan niet aanwezig zijn op het trainingsweekend of de trainingsavond. Wat nu?

Aanwezigheid bij het trainingsweekend en de trainingsdagen is een verplicht onderdeel van het lange programma. Kan je één of meerdere data niet aanwezig zijn, neem dan contact op met Martine via 06-29593882. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

^ Terug omhoog

Wil je meer weten?

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
“Bij Milieudefensie kan ik doen waar ik goed in ben en meebouwen aan de oplossingen.”
“Ik vind het super inspirerend om deel uit te maken van en mee te bouwen aan een verandermacht van mensen uit het hele land.”
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
Loading...