english

Ruim 13.500 mede-eisers in klimaatzaak tegen Shell

Op 4 april 2018 kondigde Milieudefensie aan een rechtszaak te starten tegen de grootste vervuiler van Nederland: Shell. Een unieke zaak. Nooit eerder stapten zoveel mensen samen naar de rechter om een bedrijf tot duurzaam beleid te dwingen. Inmiddels is de groep mede-eisers gegroeid tot 13.800.

Onze eis

We willen dat de rechter Shell dwingt een duurzame koers te volgen. Shell zou zijn plannen zo aan moeten passen dat ze in lijn zijn met het klimaatakkoord van Parijs. Let op: wij vragen niet om een schadevergoeding.

RS56322_MD-MD-KLIMAATZAAK 026_s.jpg

Ruim 13.800 mede-eisers

Deze rechtszaak voeren wij niet alleen. Iedereen in Nederland kan zich aanmelden als mede-eiser. Ruim 13.800 mensen hebben dat al gedaan. Maar we gaan voor de 15.000. Heb je je nog niet aangemeld? Dat kan nog tot eind februari 2019.
> Meld je nu aan als mede-eiser

Een unieke zaak

Wereldwijd zijn er inmiddels honderden klimaatzaken gestart. Vaak tegen grote vervuilende bedrijven. Bedrijven die de klimaatverandering versnellen door olie-gas- en kolenwinning.

Bij de meeste klimaatzaken wordt een schadevergoeding geëist. Dat is best logisch, omdat klimaatverandering de overheid veel geld kost. Om haar inwoners te beschermen tegen de stijgende zeespiegel, zal de overheid dijken ophogen en kusten verstevigd.

De Klimaatzaak tegen Shell is anders. Wij willen geen schadevergoeding. Wij willen dat Shell groener wordt!. Shell is de grootste vervuiler van Nederland en stoot 2 keer meer CO2 uit dan alle Nederlanders bij elkaar. Wij kunnen allemaal ons stinkende best doen om het klimaat te redden, maar als de grootste vervuilers niet mee doen, dan redden we het gewoon niet. Geïnspireerd?
> Meld je aan als mede-eiser

Loading...