english

Klimaatalarm: laat je horen op 14 maart 2021!

Op woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Daarom organiseren we op zondag 14 maart het Klimaatalarm door heel Nederland. Laat je horen voor eerlijk klimaatbeleid. Samen maken we er het grootste Klimaatalarm in de geschiedenis van. Doe je mee met het Klimaatalarm in jouw regio? Dat kan online vanuit je eigen huis, of op 1.5 meter afstand op locatie. 

Manifestaties in coronatijd? Kan dat wel?

In 2019  stonden we samen op de Dam in Amsterdam om onze stem te laten horen tijdens de Klimaatmars. Wat was dat mooi moment! Helaas kan dat dit jaar niet door de corona-crisis. Begrijpelijk. Maar dat betekent niet dat we niet van ons kunnen laten laten horen. Daarom kun je dit jaar naar een Klimaatalarm in jouw eigen gemeente! En elke locatie houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Samen slaan we het Klimaatalarm, 1 minuut lang, door heel Nederland.

Blijf je toch liever thuis? Dan kun je ook online meedoen met de livestream van Klimaatalarm Live.  Vanuit jouw woonkamer, balkon of tuin. Zo kan iedereen veilig meedoen aan het Klimaatalarm. Om 15:00 uur slaan we het Klimaatalarm, 1 minuut lang. Makkelijk en veilig, waar je ook bent!

De vervuiler betaalt, toch?

Terwijl we met miljoenen Nederlanders keihard ons best doen om uit de crisis te komen, doen vervuilende bedrijven en hun aandeelhouders niet mee. Juist zij die voor de meeste vervuiling zorgen en dus het meest kunnen bijdragen aan de oplossing.

We zien hoe de overheid het toelaat. Door miljarden euro's aan subsidies, leningen en belastingvoordelen te geven aan grote vervuilende bedrijven. Dit gaat ten koste van mensen; gezinnen, zzp'ers en kleine ondernemers. De overheid kan ons geld maar 1 keer uitgeven. Nu maakt ons belastinggeld de klimaatcrisis erger. Dat moet anders! 

Overheid: kies voor het klimaat

Met de verkiezingen op komst is het de hoogste tijd voor eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Onze overheid kan er op toezien dat grote, vervuilende bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen om te verduurzamen. Op eigen kosten.

Wij eisen eerlijke klimaatoplossingen voor iedereen. Voor boeren, Inheemse mensen en jongeren. Voor gezinnen, kleine ondernemers, voor jou. Want iedereen heeft recht op gezond eten, duurzaam reizen, groene banen en een goede woning. In Nederland en daarbuiten. Alleen zo houden we onze aarde leefbaar. 

Samen maken we het verschil

Een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Jouw stem is van levensbelang. Daarom laten we 14 maart massaal van ons horen. Samen zorgen wij dat het klimaat de verkiezingen van 2021 wint! Doe mee met het Klimaatalarm in jouw regio!

Hieronder vind je het formulier om je aan te melden. Wil jij meedoen in je eigen gemeente? Klik dan op 'op straat. Doe je liever online mee? Klik dan op 'vanuit huis'. De rest van het formulier klapt zich daarna uit.

 

Het Klimaatalarm is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerking van: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. Het Klimaatalarm wordt mede mogelijk gemaakt door:

240873.png

Meer weten?

Loading...