english

Klimaat & geloof: religieuze organisaties slaan ook het Klimaatalarm

Het Klimaatalarm is voor iedereen. Daarom zijn wij een nieuwe samenwerking aangegaan met religieuze organisaties door heel Nederland. Samen organiseren wij volgend weekend verschillende acties voor het klimaat. En slaan we op 14 maart het Klimaatalarm.

Een weekend vol acties voor het klimaat 

Het Klimaatweekend begint op 11 maart met een oproep tijdens het vrijdaggebed in moskeeën. Het hele weekend zijn er religieuze vieringen, voorbeden, berichten op sociale media en hoor je klokgelui in het hele land. Deze nieuwe coalitie bestaat uit katholieke, protestantse, joodse en islamitische religieuze organisaties. Ook hindoes, boeddhisten en humanisten hebben zich inmiddels aangesloten.

Het weekend wordt vanaf 15:10 uur afgesloten met een live stream van een dienst van de Groene Kerken. Dat is direct na het landelijke Klimaatalarm dat we op zondag 14 maart om 15 uur slaan op meer dan 40 locaties door heel Nederland.

Oproep aan de politiek: bescherm de aarde 

Ook deze nieuwe coalitie wil met het Klimaatweekend de politiek oproepen haar verantwoordelijkheid te nemen. Om grote vervuilende bedrijven aan het klimaatakkoord van Parijs te houden. Samen kunnen we het roer omgooien en gaan voor eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid met impact. Nu is het moment. Doe jij ook mee? Sla het Klimaatalarm! Dat kan gewoon vanuit huis of door naar een van de 44 locaties in Nederland te gaan.

De Werkgroep Klimaat & Geloof is een initiatief van Milieudefensie, de Raad van Kerken, GroeneKerken, Groene moslims, NieuwWij, Kerken PKN Amsterdam, A Rocha, Micha Nederland, Laudato si’-werkgroep Nederland, Netwerk Katholieke vrouwen, Kerk in Actie.

Het klimaatmanifest - Voor en door jongeren

De klimaatcrisis stormt op ons af. Maar er gebeurt nog steeds veel te weinig. Het klimaatbeleid bepaalt of jongeren straks nog een toekomst hebben. Daarom zijn Jongeren Milieu Actief en 6 politieke jongerenorganisaties samen in actie gekomen. Samen met Jan Terlouw stelden zij een klimaatmanifest op. Hierin roepen de jongerenorganisaties de grote politieke partijen op om tijdens de formatie te kiezen voor eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Help jij mee?

Loading...