Klimaat & geloof: religieuze organisaties slaan ook het Klimaatalarm

Het Klimaatalarm is voor iedereen. Daarom zijn wij een nieuwe samenwerking aangegaan met religieuze organisaties door heel Nederland. Samen organiseren wij volgend weekend verschillende acties voor het klimaat. En slaan we op 14 maart het Klimaatalarm.

Een weekend vol acties voor het klimaat 

Het Klimaatweekend begint op 11 maart met een oproep tijdens het vrijdaggebed in moskeeën. Het hele weekend zijn er religieuze vieringen, voorbeden, berichten op sociale media en hoor je klokgelui in het hele land. Deze nieuwe coalitie bestaat uit katholieke, protestantse, joodse en islamitische religieuze organisaties. Ook hindoes, boeddhisten en humanisten hebben zich inmiddels aangesloten.

Het weekend wordt vanaf 15:10 uur afgesloten met een live stream van een dienst van de Groene Kerken. Dat is direct na het landelijke Klimaatalarm dat we op zondag 14 maart om 15 uur slaan op meer dan 40 locaties door heel Nederland.

Oproep aan de politiek: bescherm de aarde 

Ook deze nieuwe coalitie wil met het Klimaatweekend de politiek oproepen haar verantwoordelijkheid te nemen. Om grote vervuilende bedrijven aan het klimaatakkoord van Parijs te houden. Samen kunnen we het roer omgooien en gaan voor eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid met impact. Nu is het moment. Doe jij ook mee? Sla het Klimaatalarm! Dat kan gewoon vanuit huis of door naar een van de 44 locaties in Nederland te gaan.

De Werkgroep Klimaat & Geloof is een initiatief van Milieudefensie, de Raad van Kerken, GroeneKerken, Groene moslims, NieuwWij, Kerken PKN Amsterdam, A Rocha, Micha Nederland, Laudato si’-werkgroep Nederland, Netwerk Katholieke vrouwen, Kerk in Actie.

Word mede-eiser in onze Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...