english

Warmtefonds - Een warm huis voor iedereen

Wij vragen aan de overheid om een warmtefonds in te stellen. In dit fonds komt geld om huizen te isoleren. Mensen met een lager inkomen betalen geen cent extra en profiteren wel van deze oplossing. En... de vervuiler betaalt.

warmtefonds.pngDat ons voorstel voor een warmtefonds veel oplevert, blijkt uit de doorrekening die onderzoeksbureau CE Delft heeft uitgevoerd. Dit warmtefonds levert tienduizenden groene banen op en een flinke daling van de uitstoot van CO2.

En wie gaat dat betalen? Door een energiebelasting voor grote bedrijven in te voeren, betalen zij voortaan ook voor hun vervuiling. Dat doen ze nu namelijk nog niet. De opbrengsten van deze energiebelasting worden ingezet voor dit warmtefonds. Wel zo eerlijk!

warmtefonds2.pngMilieudefensie stelt deze zomer een aantal maatregelen voor op het gebied van wonen, verkeer en voedsel. Onderzoeksbureau CE Delft heeft al deze maatregelen voor ons doorgerekend. Als eerste publiceren wij de doorrekening van ons voorgestelde warmtefonds.

Benieuwd naar de complete doorrekening van dit warmtefonds?
Lees dan hier het rapport van CE Delft

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Warmtefonds - Een warm huis voor iedereen'
Warmtefonds - een warm huis voor iedereen.pdf — 550 KB

Help ons de rechtszaak van de eeuw te winnen

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom klagen we Shell aan. In december begint onze rechtszaak. Wij nemen het op tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons met wat je kan missen. Doe je mee?

Loading...