english

Waarom deze verkiezingen zo belangrijk zijn voor het klimaat (en 5 dingen die jij nú kan doen)

Wist je dat 30 grote bedrijven 40% van de Nederlandse CO2 uitstoten? Het volgende kabinet kan daar wat aan doen. Wat zij daarvoor nodig hebben? Dat wíj ze eraan herinneren dat ze in actie moeten komen. Hoe? Dat vertellen we je hieronder.

Geen tijd meer te verliezen
We kunnen niet nog 4 jaar verliezen. Nederland bungelt onderaan in Europa als het om klimaat gaat. Het volgende kabinet zal van de klimaatcrisis topprioriteit moeten maken. Volgens de klimaatexperts hebben we nog maar een jaar of 7 om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Als dat niet lukt warmt de aarde 3 tot 4 graden op. Dan wordt het grootste deel van de aarde onleefbaar. De toekomst van onze kinderen staat dus echt op het spel.

Dit is het moment. Nu moet het gebeuren. Want dit zijn de belangrijkste verkiezingen ooit. De toekomst van onze kinderen en jongeren staat op het spel. We hebben geen tijd meer te verliezen. Blijf niet aan de kant staan, maar doe met ons mee.

Dit kan het volgende kabinet direct regelen

30 grote bedrijven stoten 40% uit van alle CO2 in Nederland. Laat dat eens tot je doordringen. Maar 30 bedrijven... Als we deze grote vervuilers hun gang laten gaan, schiet het niet op. En uit zichzelf veranderen ze niet. Daarom hebben we de politiek nodig.

Dingen die jij nú kan doen - en waarom die werken

Deze verkiezingen staat onze toekomst op het spel. Om ervoor te zorgen dat de politici het klimaat centraal zetten, hebben we alle hulp nodig die we kunnen krijgen. Als we samen alarm slaan voor het klimaat krijgen we het wél voor elkaar. Dit zijn 6 dingen die jij kan doen en waarom die werken. Samen zetten we klimaat op 1. Doe je mee?

1. Teken de oproep aan alle politieke partijen
Weer een petitie? Ja, weer een petitie. Maar een petitie op het juiste moment is niet zomaar een petitie. Dit is hét moment. Dat voelen de politici ook aan. Als genoeg mensen tekenen, komen zij in beweging.

2. Stem op 17 maart voor onze kinderen
Je moet natuurlijk zelf weten op welke partij je gaat stemmen. Het enige wat we aan je willen vragen is: stem deze keer niet voor jezelf, maar voor je eigen kinderen of kleinkinderen. Stem voor kinderen en jongeren die wereldwijd getroffen worden door de klimaatcrisis. Want hun toekomst staat op het spel. Vraag je eens af of hun toekomst in goede handen is bij de partij van jouw keuze. Weet je nog niet op wie je gaat stemmen? 

3. Deel de film, de oproep en jouw eigen verhaal op sociale media
Deel zoals je nog nooit gedeeld hebt. Onze kinderen zullen je dankbaar zijn. Want hun toekomst hangt ervan af. Als we dat allemaal doen, wordt onze boodschap een inktvlek. Een inktvlek die Nederland in het hart raakt.

4. Praat erover met vrienden, buren, familie
De beste reclame is mond-tot-mondreclame. Dus praat erover. Laat vrienden, buren en familie onze korte film zien. Vraag ze hier eens over na te denken. Beantwoord hun vragen of wijs ze door naar onze Servicelijn: service@milieudefensie.nl - 020 - 6262620 of via Twitter: @milieudefensie.

5. Is jouw partij niet groen genoeg? - Spreek ze aan
Misschien vind je de partij van jouw keuze prima op de meeste terreinen, maar niet zo goed op klimaat? Laat het er dan niet bij zitten, maar spreek ze aan. Bel ze op, mail ze of stuur ze een tweet. Denk niet: dat heeft toch geen zin. Juist wel. Juist nu. Niets doen, dat helpt niet.

Je staat er niet alleen voor

7 op de 10 Nederlanders maken zich zorgen over het klimaat. Meer dan de helft wil dat het volgende kabinet (veel) meer doet aan de klimaatcrisis. En meer dan 90% vindt dat grote vervuilers meer moeten doen. Dat blijkt uit onderzoek dat wij door I&O Research hebben laten doen. 

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Loading...