english

Kiezers zijn het eens: volgend kabinet moet meer doen tegen de klimaatcrisis

Van links tot rechts: 91% van de Nederlanders wil dat grote, vervuilende bedrijven zich aan het Klimaatakkoord van Parijs houden. En dat de overheid daarvoor zorgt. Doe je mee met ons Klimaatalarm op 14 maart? Dan gaan we daar samen voor zorgen.

Standpunt over het klimaat belangrijk bij stemkeuze 

Milieudefensie vroeg I&O Research om de stemming over het klimaat te peilen. Uit het onderzoek blijkt, dat meer dan de helft van de Nederlanders (52%) vindt dat het volgende kabinet (veel) meer moet doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Corona verandert daar niets aan. Verder blijkt dat een ruime meerderheid van de kiezers (72%) de coronacrisis als een kans ziet voor een duurzame economie. Van links tot rechts. Ook VVD-kiezers (69%) en CDA-kiezers (76%) denken er zo over. Voor twee derde van de kiezers weegt het klimaatstandpunt van hun partij voor een belangrijk deel mee bij hun stemkeuze in maart.
--> Lees hier het hele onderzoek

Kiezen voor klimaat is kiezen voor mensen

In de afgelopen jaren koos de overheid keer op keer voor grote, vervuilende bedrijven en hun aandeelhouders. En niet voor het klimaat. Niet voor het recht op een leefbaar en veilig leven voor mensen in Nederland, en in alle regio’s waar mensen nu al geraakt worden door de klimaatcrisis.

Donald Pols, directeur Milieudefensie: “Het beleid moet groener en eerlijker, willen we onze planeet leefbaar houden en doorgeven. We hebben volgens de wetenschap geen moment meer te verliezen. Iedereen moet meehelpen, ook de grote vervuilers, willen we het leven betaalbaar houden. Van links tot rechts willen kiezers dat de overheid doortastende maatregelen neemt.

Samen luiden we het alarm voor het klimaat

Op zondag 14 maart, vlak voor de verkiezingen, herinneren we de politieke partijen er nog eens aan dat Nederland eerlijke klimaatoplossingen wil. Daarom luiden we op tientallen plekken in Nederland het Klimaatalarm. Corona-proof, zowel op straat, als online.

Op die manier kan iedereen in Nederland op een veilige manier van zich laten horen. Laat jij je op 14 maart ook horen voor het klimaat? Schrijf je nu in voor het Klimaatalarm. Dan houden we je op de hoogte als de situatie verandert.

Teken voor een klimaatplicht voor grote vervuilers

Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet.

Loading...