Van buurtboer tot buurman: mijn herontdekking van de buurt

Zeg eens; heb jij ooit zoveel tijd in je eigen buurt doorgebracht? Sinds corona ga ik alleen in de buurt naar buiten voor een frisse neus. Tijdens die wandelingen doe ik steeds nieuwe ontdekkingen. Van buurtboer tot buurman, dit is mijn herontdekking van de buurt.

1. De biologische buurtsuper

Door de hamsterwoede aan het begin van de corona-uitbraak, bleef ik het liefst ver uit de buurt van de grote supermarkten. Ik ontdekte dat het in de kleine biologische supermarkt even verderop veel rustiger was. Hier was zelfs nog volop pasta, wc-papier en handzeep te vinden. Zit er geen biologische supermarkt bij jou in de buurt? Check dan hier of je je biologische producten kan bestellen bij online supermarkt Hofweb.

2. Buiten gebeurt het!

Misschien heb je de nieuwsberichten voorbij zien komen: leeuwen die op de weg slapen in Zuid-Afrika en geiten die de bergen in Wales verlaten en door een dorp struinen. Nu de mensen binnen blijven, komen wilde dieren tevoorschijn. En niet alleen in het buitenland! In het park bij mij om de hoek werd een vos gespot. Een mooie gelegenheid dus om (met gepaste afstand) op safari te gaan in eigen stad. Enige nadeel: je moet er wel vroeg je bed voor uit.

Bron: Buurtboerderij 'Ons Genoegen'

3. Lokale ondernemers zijn creatiever dan ooit

Van geïmproviseerde koffieloketten tot een privé  stylist om je te helpen kiezen: al deze ellende maakt ondernemers hartstikke creatief. Wat ook helpt, is dat mensen het fijn vinden om deze lokale ondernemers een hart onder de riem te steken. De verzoekjes om lokale ondernemers te steunen met een aankoop of een cadeaubon vlogen mij om de oren. Heb jij al een troostdoos met lokale snacks besteld?

Troostdoos uit MidWest

Op de foto: de troostdoos van MidWest

4. De smaak van lokaal

In tijden vóór corona ging ik vaak met mijn lief uit eten. Dat doen we nu nog steeds, maar dan wel thuis. Want de restaurants zijn misschien gesloten, maar je kan vaak nog wel een bestelling afhalen. Zo maak je niet alleen thuiszitten een stukje aangenamer, maar help je ook je lokale horeca. Win – win!

5. Buurman en buurman

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Nog nooit was deze uitspraak zo toepasselijk. Ik woon in een appartement in de grote stad. En ik geef eerlijk toe dat ik na 2 jaar nog steeds niet al mijn buren had ontmoet. Tot de corona-crisis. Want nu we allemaal thuis moeten blijven en de zon overuren draait, spreken we elkaar regelmatig vanaf het balkon. We halen boodschappen voor onze bovenburen die de deur niet uit durven. En we geven bijles aan het buurmeisje als haar vader aan het werk moet. Zullen we afspreken die solidariteit vast te houden, ook als  deze crisis voorbij is?

Misschien zijn deze tips voor jou al de normaalste zaak van de wereld. Maar je kent vast mensen voor wie deze tips heel inspirerend zijn. Deel jij het artikel met ze? Zo genieten we allemaal wat meer van onze buurt.

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...