english

Top 10 bijzondere zonnepanelen

Zonne-energie is hot. Zonnepanelen zie je op steeds meer daken liggen. Maar er zijn ook hele creatieve toepassingen. De tien leukste en meest bijzondere zonnepanelen hebben we voor je op een rij gezet. Van een solar bikini tot een zonnepark in de vorm van een panda.

Energie opwekken met zonnepanelen is een belangrijke oplossing als we gaan voor 100% duurzame energie. Zonne-energie draagt dus bij aan een schone wereld en een beter klimaat. In de afgelopen jaren is de opbrengst van zonnepanelen sterk verbeterd en de kosten gedaald, maar er wordt nog volop geëxperimenteerd. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen.  

10. Solar dakpannen

Deze dakpannen zijn maar een kleine stap vanaf de zonnepanelen zoals we ze kennen. Wel een stuk mooier, toch?

Zonnepanelen in de vorm van dakpannen

9. Billboard

Dit reclamebord aan de snelweg in Londen is alleen licht als er voldoende stroom is opgewerkt door de zonnepanelen of windmolens. 

Billbord geeft licht door zonne-energie

8. Zonneauto

Ze zien er nog steeds futuristisch uit, de zonneauto's. Wel beloven ze de toekomst te worden. Deze gezinsauto van de Technische Universiteit in Eindhoven biedt plaats aan passagiers en kan 120 km/u.

Solar-auto 

7. Fietspad van zonnepanelen

Nederland heeft in Krommenie het eerste fietspad van de wereld bestaande uit zonnepanelen. In het eerste levensjaar verzorgde het 70 meter lange fietspad voor 3 huishoudens aan elektriciteit. Nederland telt meer kilometers aan fietspaden dan daken, dat heeft potentie!

zonne fietspad

6. Parka

Je telefoon binnen twee uur opladen door zonnepanelen in je kleding. Deze jas is gemaakt door ontwerpster Pauline van Dongen, in samenwerking met de Waddenvereniging.

Jas zonne-energie

5. Bikini

We blijven even bij de solar mode. Wat dacht je van deze bikini van Andrew Schneider. Geen zorgen meer over een lege smartphone: lekker de hele dag Netflixen op het strand.

Zonne bikini

4. Tuinverlichting

Te gek voor die tropische feestjes: een palmboom die overdag zonlicht opslaat via de bladeren en 's nachts licht geeft. Ontworpen door Drzach & Suchy.

Zonne palmboom

3. Zonnebloem

Dit zonnepaneel ziet er niet alleen uit als een bloem, hij doet ook een bloem na. Door mee te draaien met de zon wordt het zonlicht optimaal benut. Gaaf hoe techniek en natuur hier samen komen.

Zonnebloem

2. Mighty Mickey

Disney zou Disney niet zijn als ze hun zonnepark niet aanleggen in de vorm van Mickey Mouse.

Afbeeldingsresultaat voor mickey mouse solar

1. Panda zonnepark

Wat ons betreft de absolute nummer 1 van deze lijst: het panda zonnepark in China dat begin juli 2017 in werking ging. Met dit aandoenlijke veld van 250 hectare willen de ontwikkelaars wereldwijde aandacht vragen voor duurzame energie. In de komende 5 jaar wil Panda Green Energy wereldwijd 100 panda zonneparken aanleggen. Wie weet mogen wij straks een zonnepanda in ons land verwelkomen.  

Zonnepark panda

Wil jij in Nederland aandacht vragen voor duurzame energie?

Gas, olie en kolen zijn het verleden. Zonnepanelen, windmolens en andere duurzame bronnen zijn de toekomst.
Teken de petitie

Foto header:  James Moran (Creative Commons)

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...