english

Meer dan de helft van Nederlanders steunt onze klimaatzaak tegen Shell

People power! Onze rechtszaak tegen Shell is een zaak van iedereen. Het gaat immers om de leefbaarheid van onze aarde. Nu, hier en in de toekomst. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de Nederlanders achter onze zaak staat.

Grote vervuilende bedrijven als Shell moeten meer doen

Uit het onderzoek van I&O Research blijkt dat driekwart van de Nederlanders vindt dat olie- en gasbedrijven meer moeten doen om klimaatverandering tegen te gaan. Tweederde vindt dat grote vervuilende bedrijven aangeklaagd moeten kunnen worden als ze te weinig doen tegen klimaatverandering.

Onze directeur Donald Pols zegt hierover: “Dit onderzoek laat zien dat veel Nederlanders snappen dat Shell écht moet stoppen met het veroorzaken van gevaarlijke klimaatverandering. En niet langer langs de zijlijn groene praatjes kan blijven verkopen. De aanpak van de klimaatcrisis vraagt om snelle, serieuze actie. Ook van grote, vervuilende bedrijven als Shell.”

Shell veroorzaakt gevaarlijke klimaatverandering

We eisen in de rechtszaak dat Shell stopt met het veroorzaken van gevaarlijke klimaatverandering. Concreet: dat de oliereus in 2030 45% minder CO2 uitstoot dan in 2019.  Op dit moment investeert Shell nog altijd 95% van zijn budget in het oppompen van olie en gas. Shell veroorzaakt 2 keer zoveel uitstoot als heel Nederland bij elkaar. 

We kunnen de opwarming van de aarde alleen stoppen, als grote vervuilende bedrijven als Shell hun verantwoordelijkheid nemen. Daarom is deze zaak van levensbelang. Niet alleen hier in Nederland, maar voor de hele wereld. Met deze klimaatzaak schrijven we geschiedenis!

Zittingsdagen

De zittingsdagen zijn op 1, 3, 15 en 17 december. Op de eerste 2 dagen ging het vooral  om juridische zaken. De laatste 2 dagen  gaan over de inhoud. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • mensenrechten;
  • de wetenschappelijke feiten over gevaarlijke klimaatverandering;
  • en natuurlijk wat Shell nog moet doet om de klimaatcrisis te stoppen.

Op de zittingsdagen kun je de rechtszaak live volgen en krijg je live updates.

Zorg dat Shell zich aan de uitspraak van de rechter houdt

Wat is dat toch met Shell? Vorig jaar veroordeelde de rechter het bedrijf. De uitstoot moet in 2030 met bijna de helft omlaag. Maar ze doen niks. Dat brengt wereldwijd mensenlevens in gevaar. Spreek de verantwoordelijke bestuursleden van Shell daarom persoonlijk aan en stuur ze nu een kaartje.

Loading...