english

Landbouwtransitiefonds: in 10 jaar naar een 100% biologische veehouderij

In 2030 kan al het vlees en zuivel in Nederland biologisch geproduceerd worden. En de boer krijgt daar een eerlijke prijs voor. Door de btw op groente en fruit te verlagen eten we gezonder. Boeren die de overstap niet kunnen maken worden ruimhartig uitgekocht.

02072-socialTile01-512.pngOns landbouwtransitiefonds zorgt voor:
• 16 miljoen ton minder uitstoot van CO2 en methaan,
• 300 miljoen meer bomen,
• 60% minder landbouwdieren, en
• een eind aan stankoverlast en mestoverschot.

Zo komt het Nederlands landschap weer tot leven. 

Eerlijke prijs en inkomenscompensatie

Ons landbouwtransitiefonds wordt betaald door de eerlijke vleesprijs, belasting op landbouwgif en Europese landbouwsubsidies. Ook verhogen we de vermogensbelasting. Mensen met meer dan €1 miljoen betalen 3% meer. Mensen met lage en middeninkomens krijgen juist een inkomenscompensatie.

#klimaateconomie

Milieudefensie stelt deze zomer een aantal maatregelen voor op het gebied van wonen, verkeer en voedsel. Onderzoeksbureau CE Delft heeft al deze maatregelen voor ons doorgerekend. Na ons voorstel voor een eerlijk Warmtefonds, en een doorrekening van ons slimme vervoersplan, publiceren we nu ook ons voorstel voor een landbouwtransitiefonds. Lees de factsheet.

Benieuwd naar de complete doorrekening van ons landbouwtransitiefonds?
Lees dan hier het rapport van CE Delft

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Landbouwtransitiefonds: in 10 jaar naar een 100% biologische veehouderij'
Factsheet Landbouwtransitiefonds.pdf — 527 KB

Help ons de rechtszaak van de eeuw te winnen

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom klagen we Shell aan. In december begint onze rechtszaak. Wij nemen het op tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons met wat je kan missen. Doe je mee?

Loading...