english

Teken de oproep: maak van klimaat de rode draad

Grote vervuilende bedrijven krijgen miljarden van de overheid. Zonder voorwaarden. Ze hoeven bijvoorbeeld niet schoner te gaan werken. Dat kan toch niet? Daarom roepen mensen uit het hele land het kabinet op: maak van klimaat de rode draad! Doe je ook mee?

Teken de oproep

Dat doet mij pijn

"Dat de meest overlastgevende en klimaatvernietigende sector met het meeste geld in de lucht wordt gehouden. Dat doet mij pijn. Het is niet uit te leggen aan de volgende generatie." Dat schrijft Bastiaan. Zijn hartenkreet hangt vandaag tussen die van vele, vele anderen aan een rode draad. Een draad die loopt van het Binnenhof in Den Haag tot aan het gemeentehuis in Den Bosch. Lokale groepen hingen door heel het land een rood draad met oproepen van Nederlanders. Zij willen dat hun geld wordt geïnvesteerd in een eerlijke, groene toekomst.

Het afgelopen jaar gingen we met ruim 36.000 mensen in gesprek over klimaatoplossingen. Het zijn de oproepen en hartenkreten van deze mensen die vandaag aan de rode draad hangen. Mensen die anders nooit iets te vertellen hebben over het klimaatbeleid worden zo zichtbaar gemaakt.

FVBF260620-0364 (1).jpg

Een geweldige kans...

De overheid steekt miljarden euro’s in de economie. Een geweldig kans om de economie een duw in de groene richting te geven. Een kans die we moeten grijpen! Toch blijft de overheid vervuilende bedrijven steunen, zonder groene voorwaarden. Stel je eens voor wat we zouden kunnen bereiken als we dat geld in schone oplossingen zouden investeren?
  
Vervuilers als KLM, Schiphol en Shell dragen enorm bij aan de klimaatcrisis. Daarom moeten we geen miljardensteun en belastingvoordelen aan deze bedrijven geven. Wij roepen de overheid op te investeren in de klimaateconomie. In de klimaateconomie kan iedereen duurzaam wonen, reizen en eten.
  
Jorien de Lege van Milieudefensie: "De enige uitweg uit de crisis is een groene. Met duurzaam wonen, duurzaam reizen en duurzaam eten voor iedereen. In de klimaateconomie krijgen mensen eindelijk voorrang op de grote vervuilers."

Teken de oproep

Sinds het begin van de coronacrisis zijn verschillende oproepen voor duurzaam herstel van de economie en groene voorwaarden aan steun al meer dan 120.000 keer getekend.  Doe ook mee en teken deze oproep. Samen maken we van klimaat de rode draad.

Teken de oproep

De actie ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ is een initiatief van Milieudefensie, Greenpeace, DeGoedeZaak en Jongeren Milieu Actief in samenwerking met Fridays For Future en Extinction Rebellion.

Zorg voor elkaar en de toekomst

Het gaat nu maar om 1 ding: het oplossen van de coronacrisis. Samen kunnen we deze crisis aan. Toch is het verstandig om ook alvast vooruit te kijken: naar de economische crisis en de klimaatcrisis. Want hoe willen we verder? Door nu naar de toekomst te kijken, komen we hier samen beter uit.

Wil je meer weten?

Loading...