Dit zijn de hoogtepunten van het Klimaatalarm 2021

Zondag 14 maart sloegen 35.000 mensen op 44 locaties én duizenden mensen online het alarm voor het klimaat. Dit zijn de 5 beste hoogtepunten van het Klimaatalarm.

1. Oorverdovend lawaai op 44 locaties  

Op 44 locaties sloegen meer dan 35.000 mensen het Klimaatalarm. Van Eersel tot Groningen en van Parkstad tot Amsterdam, om 15 uur klonk er een oorverdovend lawaai. Vanuit de Klimaatalarmstudio in Amsterdam werd live verslag gedaan van alle acties. Heb je het Klimaatalarm gemist? Bekijk hier de livestream terug:

2. Duizenden mensen deden vanuit huis mee

Ook vanuit huis, de tuin, vanaf het balkon en via Zoom deden duizenden mensen mee. Op social media sloegen mensen op de creatiefste manieren het alarm voor het klimaat. Een paar voorbeelden uit de honderden die zondag voorbijkwamen: 

3. Klimaatalarm zichtbaar vanuit de ruimte (bijna dan)

In Noordwijk heeft deelnemer Maaike Oude Veldhuis een mega Klimaatalarm geschreven in het zand. Zo kan niemand meer om onze boodschap heen: klimaat moet op 1 staan op de politieke agenda! 

WhatsApp Image 2021-03-14 at 16.57.46.jpeg

4. Klokgelui voor het klimaat

Religieuze organisaties door heel Nederland organiseerden een heel klimaatweekend dat begon op 11 maart met een oproep tijdens het vrijdaggebed in moskeeën. Het hele weekend waren er religieuze vieringen, voorbeden, berichten op sociale media en op zondag hoorden we door het hele land kerkklokken. Zoals deze kerk in Groningen.

5. Kunst van Maaike Boumans

Spoken word artiest Maaike Boumans maakte een mooie video voor het Klimaatalarm. Deze was te zien en te horen op alle locaties én online. Een mooie aanmoediging om onze acties door te zetten en de politiek te blijven oproepen klimaat op 1 te zetten.

Maaike Boumans: "Misschien gebeurt alles op het juiste moment. Bracht de pandemie ons tot stilstand en verbinding op afstand. 2020 het begin van de omwenteling, een beslissend decennium. Het komt er nu op aan. We zijn er klaar voor, eindelijk." 

Bekijk haar werk in deze video: 

 

Stuur grote vervuilers de Laatste Aanmoediging

Dit voorjaar is het erop of eronder. Grote bedrijven spelen een beslissende rol in de klimaatcrisis. Tijdens hun jaarlijkse aandeelhoudersvergadering stemmen zij over hun toekomst. En die van ons klimaat. Stuur de laatste aanmoediging en overtuig CEO's om het juiste te doen.

Loading...