english

8 manieren om Groningers een hart onder de riem te steken

De afgelopen twee weken kreeg Groningen te kampen met 8 aardbevingen. Hopelijk is dit geen opmaat naar een zware aardbeving, zoals eind vorig jaar. De gaskraan in Groningen gaat dicht belooft minister Wiebes. Maar zover is het nog lang niet. Ondertussen trillen de Groningers door. Tijd om hen een hart onder de riem te steken!

 

Dit zijn 8 manieren om Groningers een hart onder de riem te steken:


1.
Gebruik minder gas door bijvoorbeeld korter te douchen. Een beetje stinken uit solidariteit met Groningers, moet kunnen toch?

2. Ga genieten van het Grunnland zo lang het nog kan. Dit brengt de Groningers weer wat economische voorspoed.

3. Bestel een fakkel-button en toon je betrokkenheid. De opbrengst gaat naar Groningers in het aardbevingsgebied die zich al jaren inzetten voor een betere situatie.

4. Adopteer een Groninger. Het is heel simpel, ze staan gewoon in het telefoonboek. Kies iemand uit en stuur diegene een vrolijke kaart of pak de telefoon en vraag hoe het gaat. 

5. Teken de petitie tegen de nieuwe mijnbouwwet. Het kabinet heeft een deal gesloten met Shell/Exxon Mobil over gaswinning uit Groninger veld, waardoor de rechten van Groningers worden ingeperkt.

6. Vraag je gemeente om werk te maken van woonwijken zonder aardgas. Met meer maatregelen en andere regelgeving komen we verder.

7. Maak jouw huis gasvrij. Ruil je gasfornuis bijvoorbeeld in voor een inductieplaat. 

8. Doe mee met de massale actie tegen gas in Groningen en kom van 24 tot 31 augustus naar het actiekamp van Code Rood.

Lees verder over de gaswinning in Groningen

Kijk ook deze video over de oorzaken en gevolgen van de aardbevingen in Groningen (door Kor Dwarshuis):

Hoe geef jij onze aarde door?

Hoe geef jij onze aarde door? Dat is dé vraag bij de verkiezingen in maart. Laten we deze keer niet voor onszelf stemmen, maar voor onze kinderen en hun toekomst. En voor álle mensen die geraakt worden door de klimaatcrisis. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat beslissend is voor jouw stem.

Loading...