Fair Future Generators is een project van Milieudefensie, Jongeren Milieu Actief en is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Als je meer wilt weten over dit project, bekijk dan deze veelgestelde vragen.
Fair Future Generators is een project waar jongeren van 18 tot 28 jaar aan mee kunnen doen. De focus ligt op het leren van nieuwe vaardigheden en ontwikkelen van jouw talent. Steek jij graag je handen uit je mouwen en wil jij nieuwe skills opdoen voor je CV? En wil je tegelijkertijd de wereld een stukje eerlijker maken? Dan kan jij een Fair Future Generator worden!
Het kabinet wil de maatschappelijke diensttijd invoeren voor jongeren tot 28 jaar. Dit is een ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Fair Future Generators is een project dat vanuit de maatschappelijke diensttijd wordt georganiseerd. Vandaar de leeftijdsgrens tot 28 jaar.
Afhankelijk van je woonplaats, je wensen en je beschikbare tijd kiezen we samen een project uit waar jij mee aan de slag gaat. Wij gaan met je in gesprek om te ontdekken waar jouw talenten liggen, of welke skills je nog wil ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan het produceren en editen van video's, fotograferen, webdesign en content creatie, het organiseren van evenementen, meewerken aan campagnes en educatieprogramma's of het geven van workshops aan andere jongeren. Er is veel ruimte om je eigen ideeën uit te werken en jouw creativiteit volop in te zetten.
Een programma bij Fair Future Generators duurt 4 maanden. Je werkt 1 of 2 dagen bij een organisatie bij jou in de buurt. Verder vragen we je om 2 keer naar een trainingsweekend te komen. Deze beginnen vrijdagavond en duren tot zondagmiddag. Een trainingsweekend is altijd bij jou in de buurt.
Voor alle Fair Future Generators is er maandelijkse inspiratie meet-up waar we het hebben over thema´s die te maken hebben klimaat en rechtvaardigheid. Dit is ook een mooie kans om anderen jongeren te ontmoeten.
In maart beginnen we met Fair Future Generators in Friesland, Drenthe, Groningen, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel. Het eerste trainingsweekend is al in februari 2021. Woon je in Zeeland, Noord-Brabant of Limburg, dan moet je nog even wachten. Het programma voor de regio Zuid begint namelijk in september. Wil je toch meedoen in maart 2021? Geef je dan op voor Fair Future Generators in een andere regio.
We doen altijd ons uiterste best om een project te vinden in de buurt waar jij woont. Als je aan de slag gaat bij Milieudefensie, krijg je een plekje op ons kantoor in het centrum van Amsterdam. Maar naast Milieudefensie kan je ook bij andere organisaties aan de slag. We werken namelijk samen met verschillende maatschappelijke organisaties.
Je krijgt trainingen van onze experts waar je nieuwe skills ontwikkeld en werkt aan jouw cv. Ben jij bij alle trainingen aanwezig geweest? Dan krijg je aan het einde van het programma een certificaat getekend door de organisatie waar jij je hebt ingezet. Ook kunnen we een aanbevelingsbrief schrijven voor toekomstige sollicitaties.
Je kan je inschrijven via dit formulier.Wij nodigen je uit voor een online gesprek om je beter te leren kennen. Vervolgens doen we een voorstel voor een project waarvan wij denken dat het bij jou past. Dit is afhankelijk van jouw motivatie, de skills die jij wilt ontwikkelen en jouw woonplaats.
Nee het is niet hetzelfde als een stage. Een stage is vaak een verplicht onderdeel in een studie. De maatschappelijke diensttijd doe je vrijwillig en hoeft niets met je studierichting te maken te hebben. Je hoeft geen stageverslag te schrijven, maar je krijgt ook geen stagevergoeding.
Ja. Wij vergoeden reiskosten en andere kosten die je voor het project maakt.
Nee, we vragen alleen om je tijd.
Ja, als je ten minste 1 dag in de week aanwezig kunt zijn.
Nee, het is een vrijwillige investering in jezelf.
Er staat een team voor je klaar dat ervoor gaat zorgen dat jij het beste uit ons programma haalt. Er is voor jouw regio een jongerencoördinator en coach. Bij deze jongerencoördinator kan je terecht met al je vragen, problemen en feedback over het project. Ook zal er veel contact zijn tussen de deelnemers van de verschillende projecten waardoor jullie elkaar ook kunnen helpen. Verder staat er bij elke organisatie een begeleider voor je klaar. Je wordt dus begeleid door leeftijdsgenoten (18 - 28 jaar) en (young) professionals.
Doe je mee aan het lange programma? Dan verwachten we dat je het trainingsweekend en de trainingsdagen aanwezig bent. Je leert hier meer over campagnevoeren, lobbyen, storytelling en bewegingsopbouw. Daarnaast ga je aan de slag met skills waar je zelf beter in wilt worden. Na de training ben jij helemaal klaar om aan de slag te gaan voor de organisatie waaraan je gekoppeld bent!
Aanwezigheid bij het trainingsweekend en de trainingsdagen is een verplicht onderdeel van het lange programma. Kan je één of meerdere data niet aanwezig zijn, neem dan contact op met de jongerencoördinator in jouw regio. Dan zoeken we samen naar een oplossing.
We denken dat je het meeste uit je tijd als Fair Future Generator kan halen wanneer je meedraait op kantoor. Als je in persoon aanwezig kan zijn bij activiteiten en projecten. De organisatie waar jij aan de slag gaat neemt hier uiteindelijk de beslissing over. Als zij willen dat je naar kantoor komt, dan zorgen ze ervoor dat je op 1,5 meter kan werken.
Ja, Fair Future Generators gaat gelukkig door. Ook als er een nieuwe uitbraak is van het corona-virus. De organisatie waar jij aan de slag gaat zorgt ervoor dat je veilig op 1,5 meter afstand van jouw nieuwe collega’s kan werken. Als het kabinet vraagt om thuis te werken, dan kan je online jouw programma voortzetten.
De trainingsweekenden vinden plaats in een NIVON-huis bij jou in de buurt. Wij hebben alle voorzorgsmaatregelen getroffen zodat we jou veilig kunnen trainen.
Fair Future Generators is een project van Milieudefensie, Jongeren Milieu Actief en is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Als je meer wilt weten over dit project, bekijk dan deze veelgestelde vragen.