english

Voedsel

Eten, we kunnen niet zonder. Maar hoe zorgen we dat iedereen genoeg eten heeft? Ons eten moet lekker zijn, maar ook gezond, betaalbaar en goed voor het milieu. En dat gaat vaak mis.

Het maken en vervoeren van eten is vervuilend. Het gaat ten koste van onze gezondheid en die van dieren. Boeren kunnen nauwelijks rondkomen terwijl grote bedrijven zoals supermarkten veel winst maken. Dat kan anders. Milieudefensie zet zich in voor eerlijk en gezond eten. Eerlijk voor de boer, eerlijk voor het milieu en eerlijk voor jou.

Het gaat nog vaak mis bij de productie van ons eten. Regelmatig staan berichten in de krant dat ons eten onveilig is of dat er dierziekten zijn uitgebroken. Bij de productie van eten komen ook veel vervuilende stoffen vrij (CO₂). Daardoor warmt de aarde op en sterven dieren uit. Het piept en kraakt aan alle kanten.

Eerlijk, dichtbij en gezond

Eerlijke en gezonde landbouw, wat is daarvoor nodig?

  1. Door de boer een eerlijke prijs te betalen, verdient hij genoeg en kan hij goed voor zijn dieren en de natuur zorgen.
  2. We halen ons eten van dichtbij. Zo hoeven we ons eten niet over de hele wereld te slepen. Dan laten we belangrijke natuur, zoals tropische regenwouden met rust.
  3. We eten anders; minder vlees en zuivel. Zo leven we gezonder, zorgen we beter voor onze dieren en vervuilen we onze omgeving minder.

Eerlijk Omschakelen

Milieudefensie zet zich in voor gezond eten van dichtbij. Zo kun jij van je eten genieten zonder dat je je zorgen maakt over je gezondheid, het milieu en dierenwelzijn. Boeren krijgen een goede prijs voor gezonde en heerlijke producten, gemaakt met aandacht voor de dieren en de natuur. Dat is eerlijk voor de boer, eerlijk voor het milieu en eerlijk voor jou. Wij noemen dat eerlijk omschakelen. Ben jij al om?

Wil je meer weten?

Meer over Milieudefensie

Loading...