english

100% lokaal voer voor de kippen van boer David

November 2018 - Boer David Janssen en Milieudefensie hebben het voor elkaar. Zijn kippen eten alleen nog voer dat is geteeld door boeren in de omgeving van zijn eigen boerderij! Eerst aten ze veevoer van soja uit Zuid-Amerika. Maar daarvoor wordt veel oerwoud gekapt om sojaplantages aan te leggen.

Samen met boeren werken wij aan een landbouw en veehouderij die vriendelijker is voor dier, mens en milieu. Zoals met veevoer waarvoor geen oerwoud wordt gekapt. Met boer David deden wij in 2016 al een proef. Hij stapte toen over van Zuid-Amerikaanse soja naar voer uit Europa.

David Janssen: "Oerwoud kappen voor veevoer is niet logisch, niet verantwoord en niet handig.”

Veevoer uit de buurt

In 2018 gingen boer David en Milieudefensie nog een stapje verder. Zijn kippen eten nu voer van nog dichterbij. Het groeit op het land van zijn buren. Wil je de oerwoudvrije eieren van David’s kippen proeven? Ze zijn te koop bij supermarkt PLUS onder de naam  GIJS-ei. Of bezoek zijn boerderij en koop ze daar.

Oerwoud behouden

Door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kon Milieudefensie met boer David en 2 andere boeren samenwerken. Zij gebruiken nu geen Zuid-Amerikaanse soja meer. Dankzij een gift konden we boer David in 2018 helpen om de overstap te maken naar lokaal voer. Zo laten we zien dat het niet nodig is om oerwoud te kappen voor ons veevoer. We zetten ons in om ook de politiek daarvan te overtuigen. Zodat onze dieren straks allemaal voer uit de buurt krijgen!

Loading...