Steun aan veranderaars

Duizenden mensen werken samen met ons aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Voor hen doen we graag wat extra's. We zorgen voor inhoudelijke kennis, praktische trainingen en geven advies.

Wil je ook veranderaar worden?

Iedereen die met ons meedoet noemen wij een veranderaar. Want als mensen samenwerken, kunnen ze de wereld veranderen. Zo kregen vrouwen stemrecht en verdween apartheid uit Zuid-Afrika. En zo zullen we ook de klimaatcrisis oplossen.

Word veranderaar

Wil je zelf een actie op touw zetten?

Heb je zelf een idee voor een actie of project? Maar weet je niet goed hoe je moet beginnen?
Kijk dan in onze actie toolkit. Daar vind je handige tips, voorbeelden, handleidingen en praktische informatie om voortvarend aan de slag te gaan. Van goed idee naar succesvol resultaat.

Naar de actie toolkit

Wil je juridische stappen zetten?

Ben je het niet eens met een besluit van de (lokale) overheid? Heeft een demonstratie, een handtekeningen-actie en/of publiciteit niet het gewenste resultaat opgeleverd?
Kijk dan in onze juridische toolkit. Hierin vind je uitleg over juridische begrippen,  informatie over de Nederlandse wetgeving en tips en voorbeeldbrieven voor inspraak, bezwaar of beroep.

Bekijk onze juridische toolkit

Heeft jouw groep ondersteuning nodig?

Inspirerende initiatieven dreigen soms stuk te lopen door juridische uitdagingen of gebrek aan kennis en/of geld. Het Initiatievenloket van Milieudefensie biedt dan ondersteuning in de vorm van trainingen, advies of financiële steun.

Vraag advies aan het Initiatievenloket

Loading...