english

Word een veranderaar en doe mee met Operatie Klimaat

Geloof je net als wij in een eerlijke en duurzame toekomst? Doe dan met ons mee. Laat je horen voor eerlijke klimaatoplossingen! En organiseer samen met ons activiteiten en evenementen door heel Nederland.

Ik doe mee!

Wat willen we bereiken?

  • Leiders die alles op alles zetten voor het klimaat, een gezonde economie en een eerlijk Nederland;
  • met strengere regels voor vervuilende bedrijven;
  • zodat vervuilende bedrijven eindelijk de kosten gaan betalen van de schade die ze veroorzaken;
  • en boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten;
  • reizigers genieten van beter en goedkoper OV;
  • huizen geïsoleerd en verduurzaamd worden;
  • en er zo genoeg groene banen zijn voor iedereen.

Tijd voor actie!

Om dat te bereiken moet Nederland op de schop. Want we hebben nog maar 9 jaar om de klimaatcrisis te stoppen. De toekomst van onze kinderen, en kinderen wereldwijd, staat op het spel.

Daarom organiseren we dit najaar rondom de COP een grote demonstratie. En daarvoor gaan we in het hele land mobiliseren. Samen geven we de politiek 1 sterk signaal: eerlijke klimaatoplossingen, nu! Doe je mee?

Ben jij klaar om Nederland te veranderen?

Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Want samen hebben we meer invloed. Check snel of er in de buurt al een Operatie Klimaatgroep actief is om je bij aan te sluiten. Organiseer samen klimaat evenementen in jouw buurt. Of word stadsorganizer en begin zelf een Operatie Klimaatgroep! 

Enthousiast geworden?  Geef je op voor Operatie Klimaat en vul het formulier in. De stadsorganizer die bij jou in de buurt actief is neemt daarna zo snel mogelijk contact met je op.

 

· deze velden zijn verplicht.

**Disclaimer**

De gegevens die je hier invult, bewaren we in onze donateursadministratie. We gaan vertrouwelijk met je gegevens om  (zoals bepaald in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG).
Meld je je aan voor een bestaande Operatie Klimaatgroep? Dan zal de stadsorganizer in jouw woonplaats jouw naam en telefoonnummer ontvangen om contact te maken.
Neem voor vragen of wijzigingen contact op met onze Servicelijn: 020 6262 620 of service@milieudefensie.nl
Lees onze privacybepaling.

 

Zet je je liever op een andere manier in voor een betere leefomgeving?  Kijk dan eens bij onze lokale afdelingen.

Zij doen al mee

Als psycholoog weet ik dat veranderen voor de meeste mensen lastig is. Routines omgooien in je leven gaat meestal moeizaam en traag. Toch is het belangrijk dat we nu, allemaal, veranderen. Om de wereld ook leefbaar te houden voor de mensen ná ons. Forceren werkt niet, daarom probeer ik anderen vooral te helpen. Door te laten zien dat duurzaam leven niet zo ingewikkeld is als het lijkt. En dat het heel leuk kan zijn!
'Ik wil mijn steentje bijdragen, daarom heb ik me aangesloten bij Milieudefensie om mee te doen. Ik merk door in gesprek te gaan met mensen dat iedereen wel een andere mening heeft over thema's als klimaatverandering. Veel mensen zijn bezorgd. Het is belangrijk om naar elkaar te luisteren.'
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
'Het geeft me een goed gevoel hier aan mee te doen, en ik wil dat meer mensen zich bewuster worden van milieuproblematiek. Ik ben heel enthousiast over deze aanpak, omdat ik het belangrijk vind echt een goed gesprek aan te gaan. Door met elkaar van gedachten te wisselen ga je nadenken en krijg je nieuwe ideeën, die de eerste stap kunnen zijn naar anders handelen.'
Loading...