english

Word een veranderaar en doe mee met Operatie Klimaat

Geloof je net als wij in een eerlijke en duurzame toekomst? Doe dan met ons mee. Laten we overheden en bedrijven vertellen waar het écht om gaat. Op straat, online en tijdens de verkiezingen in 2021. Samen maken we het verschil.

Ik doe mee!

Waarom nu meedoen?

  • Onze CO2-uitstoot was nog nooit zo hoog;
  • daardoor wordt het steeds warmer op de aarde;
  • poolkappen verdwijnen en de zeespiegel stijgt;
  • we krijgen steeds vaker te maken met extreem weer;
  • mensen die het minst hebben bijgedragen aan de klimaatcrisis worden het hardst geraakt.

Tijd voor klimaatverkiezingen!

Daarom moet Nederland op de schop. Dat begint met de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Dat worden klimaatverkiezingen. Want we hebben geen tijd te verliezen. Milieudefensie gaat Nederland en de politiek mobiliseren voor eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Doe je mee?

Wat gaan we doen?

Het is tijd voor eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Het is tijd voor Operatie Klimaat! Samen maken we van klimaat het belangrijkste thema bij de volgende verkiezingen.

  • We gaan met zoveel mogelijk mensen in gesprek. We luisteren naar hun zorgen en  we maken ze enthousiast voor eerlijk klimaatbeleid.
  • We brengen de zorgen van burgers naar de politiek,  zodat de politieke partijen kiezen voor mensen en niet voor vervuilende bedrijven.
  • We gaan met zoveel mogelijk mensen corona-proof de straat op, zodat de politiek gelijk met de economische crisis ook de klimaatcrisis aanpakt. En dat bovendien op een eerlijke manier doet.

Ben jij klaar om Nederland te veranderen?

Operatie Klimaat begint bij jou in de buurt. Check snel of er in de buurt al een Operatie Klimaatgroep actief is om je bij aan te sluiten. Of word stadsorganizer en begin zelf een Operatie Klimaatgroep! 

Enthousiast geworden?  Geef je op voor Operatie Klimaat en vul het formulier in. De stadsorganizer die bij jou in de buurt actief is neemt daarna zo snel mogelijk contact met je op.

· deze velden zijn verplicht.

**Disclaimer**

De gegevens die je hier invult, bewaren we in onze donateursadministratie. We gaan vertrouwelijk met je gegevens om  (zoals bepaald in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG).
Meld je je aan voor een bestaande Operatie Klimaatgroep? Dan zal de stadsorganizer in jouw woonplaats jouw naam en telefoonnummer ontvangen om contact te maken.
Neem voor vragen of wijzigingen contact op met onze Servicelijn: 020 6262 620 of service@milieudefensie.nl
Lees onze privacybepaling.

 

Zet je je liever op een andere manier in voor een betere leefomgeving?  Kijk dan eens bij onze lokale afdelingen.

Zij doen al mee

Als psycholoog weet ik dat veranderen voor de meeste mensen lastig is. Routines omgooien in je leven gaat meestal moeizaam en traag. Toch is het belangrijk dat we nu, allemaal, veranderen. Om de wereld ook leefbaar te houden voor de mensen ná ons. Forceren werkt niet, daarom probeer ik anderen vooral te helpen. Door te laten zien dat duurzaam leven niet zo ingewikkeld is als het lijkt. En dat het heel leuk kan zijn!
'Ik wil mijn steentje bijdragen, daarom heb ik me aangesloten bij Milieudefensie om mee te doen. Ik merk door in gesprek te gaan met mensen dat iedereen wel een andere mening heeft over thema's als klimaatverandering. Veel mensen zijn bezorgd. Het is belangrijk om naar elkaar te luisteren.'
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
'Het geeft me een goed gevoel hier aan mee te doen, en ik wil dat meer mensen zich bewuster worden van milieuproblematiek. Ik ben heel enthousiast over deze aanpak, omdat ik het belangrijk vind echt een goed gesprek aan te gaan. Door met elkaar van gedachten te wisselen ga je nadenken en krijg je nieuwe ideeën, die de eerste stap kunnen zijn naar anders handelen.'
Loading...