english

Word een Veranderaar

Geloof je net als wij in een eerlijke en duurzame toekomst? Doe dan met ons mee. Laten we overheden en bedrijven vertellen waar het écht om gaat. Op straat, online of in het stemhokje. Samen maken we het verschil.

Waarom nu meedoen?

De klimaatcrisis is echt allang begonnen. Hieronder zie je een groeiende lijst van gebroken klimaatrecords. Bekijk ze vooral, maar laat het daar niet bij. Want dat helpt niet. Help mee aan een duurzame en eerlijke wereld.

  • CO2-uitstoot was nooit zo hoog
  • De temperatuur blijft stijgen
  • Poolkappen verdwijnen
  • De zeespiegel blijft stijgen
  • Koraal verdwijnt massaal
  • Rampen worden nog rampzaliger

Wat doe je als veranderaar bij Milieudefensie?

Milieudefensie is een onafhankelijke milieuorganisatie. We werken aan een duurzame en eerlijke wereld voor de generaties na ons. Samen met mensen zoals jij.

Als veranderaar werk je mee aan een landelijke campagne op kantoor of in jouw buurt. Of je voert lokaal actie met een groep. Om succesvol te zijn volg je trainingen, vergroot je je netwerk en kom je met anderen in actie. 

 

· deze velden zijn verplicht.

**Disclaimer**

De gegevens die je hier invult, bewaren we in onze administratie. We gaan vertrouwelijk met je gegevens om (zoals bepaald in de AVG). Lees onze privacybepaling voor alle details. Heb je je telefoonnummer ingevuld? Dan bellen we je misschien om je te informeren over onze campagnes en over de mogelijkheden om Milieudefensie te steunen.

Zij doen al mee

Als psycholoog weet ik dat veranderen voor de meeste mensen lastig is. Routines omgooien in je leven gaat meestal moeizaam en traag. Toch is het belangrijk dat we nu, allemaal, veranderen. Om de wereld ook leefbaar te houden voor de mensen ná ons. Forceren werkt niet, daarom probeer ik anderen vooral te helpen. Door te laten zien dat duurzaam leven niet zo ingewikkeld is als het lijkt. En dat het heel leuk kan zijn!
'Ik wil mijn steentje bijdragen, daarom heb ik me aangesloten bij Milieudefensie om mee te doen. Ik merk door in gesprek te gaan met mensen dat iedereen wel een andere mening heeft over thema's als klimaatverandering. Veel mensen zijn bezorgd. Het is belangrijk om naar elkaar te luisteren.'
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
'Het geeft me een goed gevoel hier aan mee te doen, en ik wil dat meer mensen zich bewuster worden van milieuproblematiek. Ik ben heel enthousiast over deze aanpak, omdat ik het belangrijk vind echt een goed gesprek aan te gaan. Door met elkaar van gedachten te wisselen ga je nadenken en krijg je nieuwe ideeën, die de eerste stap kunnen zijn naar anders handelen.'
Loading...