Bescherm de natuurbeschermers

Je kan het je bijna niet voorstellen. Wereldwijd worden er gemiddeld 4 natuurbeschermers per week vermoord. Mensen die opstaan tegen de roekeloze vervuiling en verwoesting van natuurgebieden. Dit mag niet gebeuren. Help jij hen beschermen?

In 2019 zijn zeker 212 milieubeschermers om het leven gebracht. Een triest record.

Dit jaar lopen natuurbeschermers extra gevaar door de vele coronamaatregelen. Overheden gebruiken de pandemie om ongewenst geluid in de kiem te smoren. Grote bedrijven gaan ongehinderd hun gang. 

Intimidatie en bedreigingen

In Liberia ervaart Terry dit van dichtbij. Hij loopt enorme risico’s omdat hij opkomt voor zijn rechten. Hij ging de strijd aan met de palmoliegigant die zijn land inpikte.

Dit is zijn verhaal: 

Van dit soort verhalen word je stil.

En het gebeurt niet alleen in Liberia. Ook in Indonesië worden lokale boeren geïntimideerd en bedreigd als ze in opstand komen tegen landroof door palmoliebedrijven. Op de Filipijnen behandelt de staat je als een terrorist wanneer je mensenrechten verdedigt. 

Daniëlle van Oijen, programmacoördinator Bossen: ‘Het is voor ons moeilijk voor te stellen dat als je actie voert, je moet vrezen voor je leven of achter tralies belandt. Voor mijn collega-activisten is het de realiteit. Daarom vormen we een netwerk van internationale solidariteit. Onze inzet: het geweld bij de wortel aanpakken, bij de macht van grote bedrijven.’ 

Hoe help je deze beschermers?

  • Een betere telefoon- en internetverbinding kost € 25, daarmee kan de natuurbeschermer op tijd alarm slaan en overleggen met onze zusterorganisaties
  • Beveiliging kost €65 zodat een natuurbeschermer een veilige plaats heeft om te wonen
  • Met € 100 kunnen we iemand juridische ondersteuning bieden om een veroordeling te voorkomen

Bescherm ze met een gift

Natuurbeschermers zijn onmisbaar. Zij ervaren dagelijks de impact van ontbossing. Zij zijn degenen die ons waarschuwen en opstaan. En dat moeten ze kunnen blijven doen. Zonder onnodig risico of gevaar.

Steun ons alsjeblieft, zodat wij deze helden kunnen helpen.

Als je maandelijks doneert, word je lid van Milieudefensie en krijg je een gratis T-shirt. Vanaf € 3 per maand ben je al lid.

Loading...