Milieudefensie Rotterdam

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Rotterdam is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Milieudefensie Rotterdam is sinds eind jaren '70 een lokale afdeling van Vereniging Milieudefensie. De groep bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor een duurzamere wereld. We bestaan op dit moment uit een actieve kern van 7 personen. Daarnaast hebben we een achterban van ongeveer 60 personen die ons ondersteunen bij specifieke activiteiten.

Ons doel is met behulp van inspraak, voorlichting en ludieke activiteiten Rotterdam (en de rest van de wereld) duurzamer te maken. In Rotterdam zijn op dit moment vele Milieudefensie-leden actief aan de slag met milieuthema's. Vooral met gezonde lucht en uitstoot van auto's, bussen en vrachtverkeer.

Wat doen we

We doen vaak mee aan de campagnes die door het landelijk bureau van Milieudefensie worden uitgedacht. Maar we trekken ook ons eigen plan. Zo hebben we een campagne gestart met het thema Energiebesparing in Rotterdam.
Al jaren doen we mee aan de EKO-tellingen. We feliciteren de drie winkels met het grootste assortiment van Rotterdam met een eigen oorkonde.
We doen mee aan de autovrije dag als deze in Rotterdam georganiseerd wordt.
Tenslotte werken we samen met verschillende andere organisaties in Rotterdam, zoals het Rotterdams Milieu Centrum.
Zo af en toe geven we voorlichting over diverse milieuonderwerpen, zoals TTIP, luchtkwaliteit en klimaat.

Doe mee

Milieudefensie Rotterdam is op zoek naar mensen die mee willen helpen in de organisatie van de afdeling. Heb jij interesse om actief aan de slag te gaan met groen, natuur en milieu in Rotterdam-Rijnmond? Stuur ons een email via rotterdam@milieudefensie.nl en we nemen contact op.

Loading...