Milieudefensie Rotterdam

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Rotterdam is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Milieudefensie Rotterdam is sinds eind jaren '70 een lokale afdeling van Vereniging Milieudefensie. De groep bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor een duurzamere wereld. We bestaan op dit moment uit een actieve kern van 5 personen. Daarnaast hebben we een achterban die ons ondersteunt bij specifieke activiteiten.

Ons doel is met behulp van inspraak, voorlichting en ludieke activiteiten Rotterdam (en de rest van de wereld) duurzamer te maken. In Rotterdam zijn op dit moment Milieudefensieleden bezig met de thema’s die hen zelf aanspreken.

Wat doen we

We doen vaak mee aan de campagnes die door het landelijk bureau van Milieudefensie worden uitgedacht. Maar we trekken ook ons eigen plan. Onze acties doen we nu in het kader van Operatie Klimaat Rotterdam. Daarbij richten we ons specifiek op grote bedrijven zoals Unilever en Ahold Delhaize die hun klimaatbeleid nog niet in overeenstemming hebben gebracht met het akkoord van Parijs.

In het verleden zijn we bezig geweest met het thema Energiebesparing in Rotterdam. We deden mee aan de EKO-tellingen. We feliciteerden de drie winkels met het grootste assortiment van Rotterdam met een eigen oorkonde. We hebben meegedaan aan de autovrije dag toen deze in Rotterdam werd georganiseerd. Tenslotte werken we samen met verschillende andere organisaties in Rotterdam, zoals het Rotterdams Milieu Centrum. Zo af en toe geven we voorlichting over diverse
milieuonderwerpen, zoals TTIP, luchtkwaliteit en klimaat.

Doe mee

Milieudefensie Rotterdam is op zoek naar mensen die mee willen helpen in de organisatie van de afdeling. Heb jij interesse om actief aan de slag te gaan met groen, natuur en milieu in Rotterdam-Rijnmond? Stuur ons een email via rotterdam@milieudefensie.nl en we nemen contact op.

Foto bovenaan: panorama van Rotterdam. © René Sureveen

Loading...