Lokaal

Milieudefensie Rotterdam

Milieudefensie Rotterdam

14 februari 2011

Milieudefensie Rotterdam is een lokale afdeling van Vereniging Milieudefensie. Ons doel is met behulp van inspraak, voorlichting en ludieke activiteiten Rotterdam (en de rest van de wereld) duurzamer te maken. In Rotterdam zijn op dit moment vele Milieudefensie-leden aktief aan de slag met milieuthema's, vooral met gezonde lucht en emissies van het wegverkeer.

Milieudefensie Rotterdam is op zoek naar mensen die mee willen helpen in de organisatie van de afdeling. Heb jij interesse om aktief aan de slag te gaan met groen, natuur en milieu in Rotterdam-Rijnmond?

Meer weten over de mogelijkheden om aktief te worden in Rotterdam?


    Stuur ons een of bel naar onze contactpersoon: 06 - 1019 1826

 

Contact

  • Plaats: Rotterdam
  • Oprichtingsjaar: eind jaren '70
  • Contactpersoon: Patrick van Klink, telefoon 06 - 1019 1826
  • Contact:

 

Archief

 

Over ons

Milieudefensie Rotterdam is een lokale afdeling van Vereniging Milieudefensie. Ons doel is met behulp van inspraak, voorlichting en ludieke activiteiten Rotterdam (en de rest van de wereld) duurzamer te maken.

De groep bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor een duurzamere wereld. We bestaan op dit moment uit een actieve kern van zeven personen. Daarnaast hebben we een achterban van zo'n 60 personen die ons ondersteunen bij specifieke activiteiten.

Activiteiten

We doen vaak mee aan de campagnes die door het landelijk bureau van Milieudefensie worden uitgedacht, maar trekken ook ons eigen plan. Zo gaan we een campagne opstarten met als thema: “Energiebesparing in Rotterdam”.

Al jaren doen we mee aan de ekotellingen en feliciteren de drie winkels met het grootste assortiment van Rotterdam met een eigen oorkonde. We doen mee aan de autovrije dag als deze in Rotterdam georganiseerd wordt en werken samen met verschillende andere organisaties in Rotterdam, zoals het Rotterdams Milieu Centrum. Zo af en toe geven we naar behoefte voorlichting over diverse milieu onderwerpen.

Oude website: www.rotterdam.milieudefensie.nl