Milieudefensie Nijmegen

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Nijmegen is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Milieudefensie Nijmegen is sinds 1996 een lokale afdeling van de vereniging Milieudefensie. We bestaan uit een groep van 10 enthousiaste vrijwilligers en een groot netwerk van inzetbare mensen. Vanaf de oprichting hebben we samengewerkt met andere natuur-, milieu-, bewoners- en cultuurhistorische groepen, zowel in Nijmegen als in de regio. We houden ons vooral bezig met de thema's verkeer en voedsel.

Wat doen we

  • We spannen ons in voor behoud van bomen en parken en van open landschap en natuur.
  • We zijn vóór goede fiets- en openbaar vervoersverbindingen.
  • Een goed milieu- en duurzaamheidsbeleid op lokaal gebied vinden we belangrijk.
  • We steunen de acties van de landelijke vereniging Milieudefensie, maar organiseren ook activiteiten in de regio. Een voorbeeld hiervan is onze deelname aan de vegetarische donderdag en de voedsel-challenge.
  • We proberen slechte ontwikkelingen tegen te houden. Dit doen we door middel van publiciteitsacties, inspraakreacties, politieke lobby, juridische procedures, het informeren en mobiliseren van mensen, uitzoekwerk en argumenten verzamelen.
  • We doen af en toe ook een referendumaanvraag of laten een brochure schrijven.

Doe mee

Wil je ook vrijwilliger worden bij Milieudefensie Nijmegen? Dat kan!
Mail naar nijmegen@milieudefensie.nl en wij nemen contact met je op.

Loading...