Milieudefensie Meerssen

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Meerssen is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Ons doel is om het milieubewustzijn bij de mensen te bevorderen. We hopen dat er dan milieuvriendelijker geconsumeerd wordt. 

Milieudefensie Meerssen houdt zich voornamelijk bezig met gemeentelijke zaken. We spelen in op actuele gebeurtenissen en werken waar mogelijk samen met andere organisaties.

Wat doen we

We zijn onderdeel van het Duurzaamheidsplatform Meerssen en het Groen Platform Meerssen, een adviesorgaan aan het gemeentebestuur over allerlei zaken die spelen in het buitengebied.

We organiseren elk jaar een excursie in het kader van de Nacht van de Nacht. Op deze manier vragen wij aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling.

Veel van onze leden zijn ook lid van andere natuur- en milieuorganisaties. Mede daardoor werken we ook nauw samen met de IVN-afdelingen.

Een goed voorbeeld geven is en blijft heel belangrijk. Nagenoeg elke week plaatsen we een bericht in het plaatselijk weekblad, in het contactblad van Ulestraten. We bieden dit bericht ook aan aan de plaatselijke tv-zender. We krijgen hier reacties op, telefonisch of per mail.

Doe mee

Wil je ook vrijwilliger worden bij Milieudefensie Meerssen? Dat kan!
Stuur een mailtje naar: meerssen@milieudefensie.nl en wij nemen contact met je op.

Loading...