Milieudefensie Lelystad

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. In Lelystad is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wat doen we

We houden ons vooral bezig met verkeer en vervoer in Lelystad. Wij willen een fietsvriendelijk Lelystad. En we houden het nieuws over Lelystad Airport goed in de gaten. 

Lelystad Airport

Misschien heb je het al gelezen in de krant: er zijn plannen voor groot vliegverkeer voor Lelystad Airport. De opening van het vliegveld is al een paar keer uitgesteld. Want er zijn fouten gemaakt in de procedures. En inwoners van Overijssel en Gelderland verzetten zich tegen de vliegroutes van laag vliegende vliegtuigen. Of het vliegveld ooit open gaat is nog maar de vraag. Wij houden deze ontwikkelingen in de gaten.

Verkeer en vervoer

Wij vinden dat de gemeente Lelystad geen fietsvriendelijk beleid voert. Tijdens het ontwerp van het jonge Lelystad hebben auto's en fietsers hun eigen weg gekregen. Het gevolg? Veel fietsbruggen, onoverzichtelijke fietsroutes en fietsers moeten veel omrijden. Hierdoor vinden mensen het vaak onprettig om te fietsen in Lelystad. Meer ruimte voor fietsers, voorrangswegen en fietsenstallingen kunnen de situatie verbeteren. Wij richten ons daarom op de plaatselijke politiek.

Wij proberen de fietsomstandigheden in Lelystad verbeteren door:

  • onze visie op fietsen te delen met de gemeente tijdens bijeenkomsten;
  • brieven te schrijven aan de gemeenteraad en raadsfracties;
  • de media en de politiek te benaderen via Twitter.

Doe mee

We blijven de ontwikkelingen in Lelystad kritisch volgen. En we kunnen steun van andere leden goed gebruiken. Wil je meer weten, heb je informatie voor ons, of wil je met ons mee doen? Neem contact via lelystad@milieudefensie.nl

Loading...