english

Milieudefensie Lelystad

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Lelystad is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Milieudefensie Lelystad is een lokale afdeling van de vereniging Milieudefensie. We zijn van plan onze aandacht vooral te blijven richten op lokale thema's. Dit zijn bijvoorbeeld het vliegveld Lelystad, gemeentelijk- en provinciaal beleid, duurzaamheid en natuur.

Wat doen we

We houden ons vooral bezig met het thema verkeer. We overleggen met de Provincie Flevoland over de ontwikkelingen van Vliegveld Lelystad. En samen met actiegroepen uit de provincie hebben we een manifestatie georganiseerd op vliegveld Lelystad. Wij zijn namelijk bezorgd over de geluidsoverlast door de laagvliegroutes vanaf het vliegveld.

Verder doen we mee aan publieksactiviteiten. Zo staan we regelmatig op markten waar we graag met mensen in gesprek gaan. De tekst bij onze kraam, ‘Vliegveld: vloek of zegen?’, prikkelt veel mensen om hun mening te geven over de plannen voor ons vliegveld. 

Tenslotte verkopen wij Ecover-producten. Hiermee hopen wij het milieubewustzijn van onze stadsgenoten te vergroten.

Doe mee

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Interesse? Doe met ons mee!
Mail naar Nico via n.dijkshoorn1@kpnmail.nl en wij nemen contact met je op.

Loading...