english

Milieudefensie Drechtsteden

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in de Drechtsteden is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Welkom bij Milieudefensie Drechtsteden!
Milieudefensie Drechtsteden is een lokale afdeling van Vereniging Milieudefensie. Ons doel is met behulp van inspraak, voorlichting en ludieke activiteiten Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht gezonder en duurzamer te maken. Milieudefensie Drechtsteden komt op voor natuur en milieu.

Wat doen we

Wij zijn druk met het thema gezonde lucht en verbetering van de luchtkwaliteit. Samen met bewoners van de Drechtsteden en het Platform Duurzaamheid richten wij ons op gemeentelijk beleid. Wij willen overlast door verkeer en de industrie tegengaan. Daarom voeren wij actie voor de verlaging van de maximumsnelheid. Daarmee willen wij de hoeveelheid fijnstof in de bebouwde kom verlagen.

Verder doen wij regelmatig mee aan leuke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de warme truiendag, duurzaamheidcafe's en kleine acties rondom voedsel. Wij zijn ook bereikbaar als je vragen hebt over bestemmingsplannen, vervuilende bedrijven en scheepvaart.

Agenda

Bezoek onze Facebookpagina voor aankomende activiteiten.

Doe mee

Met ons meedoen? Dat kan!
Mail naar drechtsteden@milieudefensie.nl en wij nemen contact met je op.
Wij willen graag in contact komen met bewoners die overlast ervaren of bezorgd zijn over de gevolgen van vervuilde lucht voor hun gezondheid.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons financieel ondersteunen?
Donaties zijn van harte welkom op rekeningnummer: NL77 TRIO 0390 4242 34.
Hartelijk dank alvast voor je bijdrage!

Je kunt ons ook volgen op Twitter en Facebook.

Loading...