Milieudefensie Amstelveen

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Amstelveen is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Milieudefensie Amstelveen is sinds 1989 een lokale afdeling van de vereniging Milieudefensie. Onze afdeling bestaat uit een groep van 5 enthousiaste vrijwilligers. Milieudefensie Amstelveen werkt nauw samen met de Vredesbeweging Amstelveen. We hebben ook veel contact met buitenlandse organisaties, zoals het Rainforest Action Network en de Phone-Link Environmental Chamber.

Wat doen we

We ondersteunen de acties van de landelijke vereniging Milieudefensie. Daarnaast organiseren we ook regelmatig lokale activiteiten. Vooral op het gebied van bossen en groenbeheer zijn wij bijzonder druk. Zo proberen we tegen te gaan dat er veel bomen gekapt worden in regio Amstelveen. Ook onderhouden wij af en toe het Bulderbos in de buurt van Schiphol.

We hebben een goede samenwerking met de gemeente Amstelveen op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft de gemeente besloten alleen nog FSC keurmerk hout te gebruiken bij nieuwe bouwprojecten. Verder houden we ons bezig met campagnes voor het scheiden van afval en voor schone lucht.

Doe Mee

Wil je ook actief vrijwilliger worden? Dat kan!
Mail naar amstelveen@milieudefensie.nl en wij nemen contact met je op.

Loading...