english
Klimaatzaak tegen Shell

Een revolutionaire klimaatzaak tegen Shell

Shell is de grootste vervuiler van Nederland. Shell stoot 2 keer zoveel broeikasgassen uit als heel Nederland bij elkaar. Milieudefensie wil dat Shell hiermee stopt. En daarom zijn we een rechtszaak gestart.

Dit doen we niet alleen. In een jaar tijd hebben zich 6 organisaties en ruim 17.000 mede-eisers bij ons aangesloten. Mede-eiser worden kan niet meer. Mocht je onze zaak op een andere manier willen steunen, steun ons dan met een gift. Zodat wij het net zolang vol kunnen houden als een miljardenbedrijf als Shell.

Ja, ik doneer

Shell moet zijn verantwoordelijkheid nemen

Steeds meer mensen doen hun stinkende best om het klimaat te redden. Je kiest voor dubbel glas, neemt vaker de fiets of eet minder vlees. Alle beetjes helpen. Maar we kunnen het klimaat niet redden als grote bedrijven als Shell niet meewerken aan de oplossing, maar gewoon doorgaan met vervuilen.

Klimaatakkoord van Parijs

In 2015 besloten 195 landen in Parijs dat olie, kolen en gas zoveel mogelijk in de grond moeten blijven. Olie, kolen en gas zorgen voor de opwarming van de aarde. Shell zegt dit klimaatakkoord te omarmen.

In de praktijk blijkt daar niets van. Shell gaat gewoon door met het oppompen van olie en gas. Shell geeft jaarlijks nog steeds miljarden euro’s uit aan het zoeken en winnen van níeuwe olie- en gasbronnen. Daarmee brengt Shell onze toekomst in gevaar.

17.000 mensen sloten zich aan bij de klimaatzaak van Milieudefensie tegen Shell

17.000 mensen en 6 organisaties sloten zich aan bij onze rechtszaak, de inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. Dankzij eigen onderzoek weet Shell al sinds de jaren 80 dat olie en gas rampzalig zijn voor ons klimaat. Ondanks die kennis is Shell alleen maar meer olie en gas gaan oppompen. Daarmee lapt Shell het klimaatakkoord aan zijn laars.

Wij vinden het nu wel genoeg. We kunnen niet langer wachten tot Shell uit zichzelf verandert. Daarom stappen wij naar de rechter. Wij willen dat een rechter Shell dwingt te stoppen met het veroorzaken van klimaatverandering.

Wil je onze zaak graag steunen?

Help ons dan met een gift. Wij weten dat de zakken van Shell diep zijn en dat Shell dus de middelen heeft deze zaak heel lang vol te houden. Steun ons en zorg dat wij net zo'n lange adem hebben als Shell!

Wil je meer weten?

Loading...