Voor de toekomst: hoe geef jij onze aarde door?

Milieudefensie stond aan de wieg van het groeiende milieubesef in Nederland. Wat nu vanzelfsprekend is, kwam er dankzij veranderaars. Denk aan schone rivieren, biologische producten in de supermarkt, een verbod op illegaal gekapt hout, een klimaatwet. Noem maar op.

Daar was een lange adem voor nodig. En dat geldt ook voor het tegengaan van klimaatverandering. Wil jij ook een gezonde, leefbare aarde nalaten aan toekomstige generaties? Laat je inspireren.

Vraag het magazine aan

“Alles wat je doet, heeft zin”

Bij de familie Van Schaik stroomt activistenbloed door de aderen. Vader Frank, moeder Anne en dochter Jesse: ze staan allemaal op geheel eigen wijze op de barricaden voor het klimaat. “We moeten Jesse regelmatig uit de bak halen. Daar hebben we wel afspraken over gemaakt. Maximaal 2 keer per week mag ze een actie doen waarbij zoiets kan gebeuren. Wij moeten ook gewoon werken!”

Familie Van Schaik.jpg

Anne: “Ik geloof in verandering vanuit de politiek en dat kan alleen met organisaties als Milieudefensie.”
Jesse: “Ik denk dat actievoeren en druk uitoefenen erg belangrijk is.”
Frank: “Je kunt niet passief blijven als je je eenmaal van bepaalde dingen bewust bent.”

Vraag het gratis magazine Voor de Toekomst nu aan

Raak geïnspireerd door de veranderaars in deze eenmalige uitgave. Het magazine is gedrukt op duurzaam papier.

Cover magazine Voor de toekomst.jpg

Milieudefensie in mijn testament

“Mijn vader Hank was “proud to be a non flying dutchman”. Hij vond het milieu ontzettend belangrijk. Hij maakte zich zorgen over de toekomst van zijn kinderen en kleinkinderen. Door organisaties als Milieudefensie heeft hij ons met een geruster hart achter kunnen laten. Daarom besloot hij na zijn dood een bedrag aan jullie te geven.”
"Wat hebben onze kinderen en kleinkinderen aan geld en goederen als de leefomstandigheden op aarde dramatisch achteruit zijn gegaan? Als milieukundig ingenieur weet ik hoe de mensheid hard de verkeerde kant opgaat als we niet heel hard werken aan veranderingen naar een duurzame samenleving. Daarom heb ik Milieudefensie voor een belangrijk deel benoemd tot erfgenaam."
“De afgelopen jaren is de landbouw geïntensiveerd. Er kwamen meer koeien en de stallen werden groter. Ik zag weilanden veranderen in eentonige vlakten met gras en maïs. Milieudefensie staat voor waarden die ik belangrijk vind, zoals duurzaamheid, biodiversiteit, menselijke waardigheid. Daarom heb ik Milieudefensie opgenomen in mijn testament. Zo hoop ik toekomstige generaties een mooie aarde na te laten.”
“Milieudefensie laat echt zien dat het anders kan. Veel mensen voelen zich machteloos; wat kan ik doen in mijn eentje? We vinden het belangrijk dat Milieudefensie voldoende middelen heeft. Dat moet wel van mensen komen. De één geeft tijd, de ander geld. Door na te laten aan Milieudefensie vergroten we de kans dat iedereen een goed leven op deze aarde heeft.”
Loading...