7 redenen om vandaag nog lid te worden van Milieudefensie

Maak jij je zorgen over het klimaat? Blijf dan niet met je zorgen rondlopen, maar doe er vandaag nog iets mee. Sluit je bij ons aan en help ons om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen. Of dat zin heeft? Nou en of! Dit zijn 7 redenen om nu lid te worden.

1. Wij zijn de meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland

Dat zeg je niet zo snel van jezelf. Maar onze invloed op het klimaatbeleid is groot. Als meer mensen zich bij ons aansluiten, wordt die invloed alleen maar groter. Lees verder en oordeel zelf. Of word gelijk lid.

2. Wij pakken de grote vervuilers aan

Shell is 1 van de grootste bedrijven ter wereld. En een hele grote vervuiler. Toch versloegen we Shell in de rechtszaal. Shell moet van de rechter snel groener worden. En wat voor Shell geldt, geldt voor alle grote vervuilers. Daarom pakken we nu 29 andere grote bedrijven aan.

3. Wij zijn deskundig en zorgen voor vooruitgang

Is het klimaatbeleid wel eerlijk? Wij lieten het onderzoeken. En we openden de ogen van politici. Want grote vervuilers betalen bijna niets. Burgers bijna alles. En mensen met een laag inkomen naar verhouding het meest. Dat verandert nu. Dankzij Milieudefensie.

En we vroegen de klimaatplannen van grote vervuilers op en lieten die onderzoeken. Die plannen zijn slecht. Door dat aan te tonen, kunnen we deze bedrijven nu onder druk zetten en zorgen dat ze eindelijk in beweging komen. Inmiddels hebben 3 grote bedrijven toezeggingen gedaan: bouwbedrijf BAM, autoconcern Stellantis en pensioenfonds PFZW.

4. Wij zijn succesvol

Er kwam een CO2-heffing voor de industrie. De gaskraan in Groningen gaat dicht. Schaliegas blijft in de grond. Shell is aansprakelijk gesteld voor de gevolgen van olielekkages in Nigeria. En Nederland heeft een Klimaatwet. Allemaal (mede) dankzij Milieudefensie. We krijgen veel voor elkaar met slimme campagnes en de steun van mensen zoals jij.

5. Wij zijn onafhankelijk

We laten ons niet sponsoren door grote bedrijven. Onze leden en donateurs zijn onze belangrijkste bron van inkomsten. We zijn eerlijk en transparant. En we proberen onszelf voortdurend te verbeteren. Daarom staan we ook open voor kritiek.

6. Wij geloven in de kracht van mensen

Als mensen samenwerken, kunnen ze de wereld veranderen. Daarom kregen vrouwen stemrecht en verdween apartheid uit Zuid-Afrika. En daarom zullen we ook de klimaatcrisis oplossen en Nederland eerlijker maken.

Als lid versterk jij onze stem en laten wij jouw stem horen bij de politiek en de grote vervuilers. En die stem wordt sterker met elk nieuw lid.

7. Wij gaan Nederland veranderen

Ruim 37,5 miljard euro. Zoveel geld stopt Nederland elk jaar in subsidies en andere vormen van ondersteuning van olie, kolen en gas. Stel je eens voor wat we daar allemaal voor goeds mee zouden kunnen doen. Bijvoorbeeld door oude, tochtige huizen snel te isoleren. Goed voor het klimaat en de mensen die er wonen. Het is maar 1 voorbeeld van wat we samen voor elkaar kunnen krijgen. Samen maken we Nederland eerlijker en duurzamer. Doe je mee?

Help jij mee om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen?

We vinden het geweldig als je ons werk steunt door af en toe een petitie te tekenen. Maar als je het kunt missen, zouden we het fantastisch vinden als je lid wordt. Want dan steun je ons werk duurzaam. Doe je mee? Samen stoppen we gevaarlijke klimaatverandering.

Foto bovenin: vriendelijk kijkende mensen reiken je een bloem aan.

Loading...