english

Waarom een gesprek van 5 minuten de wereld kan veranderen

In een wereld vol sociale media, volle mailboxen, smartphones en talkshows lijkt een gesprek voeren ouderwets. Een druppel op de gloeiende plaat. Maar niets blijkt minder waar. Sterker nog, met het voeren van gesprekken kunnen we de wereld veranderen. Daar geloof ik in. En dit is waarom.

In gesprek over eerlijke klimaatoplossingen

Nederlanders maken zich zorgen over het klimaat. En ook over het klimaatbeleid. Maar wie luistert er naar hun zorgen en wensen? En wie zorgt ervoor dat het klimaatbeleid daar rekening mee houdt? Daar gaan wij voor zorgen. En zo gaan we het verschil maken. Door aan te bellen bij Nederland en persoonlijk in gesprek te gaan met duizenden mensen. Want op die manier zorgen we ervoor dat eerlijk klimaatbeleid bij de volgende verkiezingen als winnaar uit de bus komt. En dat het klimaat iets van ons allemaal wordt. Dan winnen we allemaal. Doe je mee?

Ja, ik doe mee

Met een gesprek heb je meer impact

Wat blijkt? Een echt gesprek vinden mensen tussen al het andere communicatiegeweld juist fijn. Dan kun je 1 op 1 met elkaar van gedachten wisselen, ideeën en opvattingen delen en elkaar suggesties geven. En dat blijkt een veel grotere impact te hebben dan een facebookpost of een flyer. Daarom gaan wij vanaf dit jaar de huizen langs. We bellen bij mensen aan om met elkaar te praten over klimaatproblemen- en oplossingen.

We voeren heel veel gesprekken

We gaan met heel veel mensen praten. Met duizenden, misschien wel tienduizenden mensen. Hoe meer gesprekken we voeren, hoe meer impact we maken. Hoe we dat doen? We houden het kort, zodat we in een uur veel gesprekken kunnen voeren. Maar wel lang genoeg om een goede eerste indruk achter te laten. Al die mensen praten op hun beurt weer met anderen. En zo vormt elk gesprek het begin van een almaar groter groeiende beweging.

Bernie Sanders verslaat met gesprekken peperdure pr machines
In 2016 deed Bernie Sanders als onbekende politicus een gooi naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Hij had weinig charisma en geen geld. Toch wist Bernie een rockster status te bereiken en werd hij bijna de Democratische presidentskandidaat. De reden dat hij het zo ver schopte? Zijn campagneleiders organiseerden tienduizenden vrijwilligers. Samen gingen zij van deur tot deur met mensen in gesprek. Ze deden dat zo goed dat ze de peperdure PR machines van andere kandidaten wisten te verslaan. En dat niet alleen. Want Bernie haalde het witte huis niet, maar veel van zijn ideeën kwamen er wel door.

En dat kunnen wij ook!

Deze succesvolle manier van campagnevoeren is een inspiratie voor mij en voor veranderaars over de hele wereld. En dat kunnen wij ook! Wij kunnen door huis aan huis gesprekken te voeren mensen laten zien dat eerlijk en ambitieus klimaatbeleid haalbaar en betaalbaar is. Wij kunnen zóveel mensen spreken dat eerlijk en ambitieus klimaatbeleid bij de volgende verkiezingen in het programma van heel veel partijen staat.

Met één druk op de deurbel zorgen we zo voor echte verandering. Doe ook mee!

Ik doe mee

Teken voor een klimaatplicht voor grote vervuilers

Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet.

Wil je meer weten?

Loading...