english

Overgroot deel van de klimaatbeweging sluit zich aan bij rechtszaak tegen Shell

Vandaag sluiten 6 organisaties zich aan bij onze rechtszaak tegen Shell. Ook zij willen dat Shell een duurzamere koers gaat varen. Lees hier waarom zij meedoen.

6 organisaties zeggen: ‘het is genoeg’

Vandaag valt er weer een brief bij Shell op de mat. Greenpeace, ActionAid, Both ENDS, Fossielvrij NL, Jongeren Milieu Actief en de Waddenvereniging stellen Shell samen met ons en 15.000 mede-eisers aansprakelijk voor het aanrichten van wereldwijde klimaatschade.

"Het wordt tijd dat wij gezamenlijk opstaan, ons geluid laten horen en er voor gaan zorgen dat de activiteiten van Shell aansluiten bij een duurzame toekomst." Aldus Sibel Kurt van Jongeren Milieu actief.

Shell blijft inzetten op olie en gas

Shell weet al lange tijd dat fossiele brandstoffen zoals olie en gas leiden tot klimaatverandering.  En dat klimaatverandering ernstige gevolgen heeft. Toch gaat Shell nog volop door met het winnen van olie en gas. Het bedrijf is één van de grootste klimaatvervuilers ter wereld. Zonder Shell halen we de klimaatdoelen van Parijs bij lange na niet.

Als Shell meedoet, profiteert iedereen

We doen allemaal ons best om klimaatverandering te stoppen. Maar zonder de inzet van grote bedrijven als Shell kunnen we een klimaatramp niet voorkomen. 71% van de wereldwijde CO2-uitstoot sinds 1988 komt van slechts 100 bedrijven. Waaronder Shell. Dus als wij er voor zorgen dat het Nederlandse Shell een duurzame koers kiest, profiteert iedereen op deze aarde daarvan.

nieuwsbrief medeorgs MD.jpg

 

Help ons de rechtszaak van de eeuw te winnen

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom klagen we Shell aan. In december begint onze rechtszaak. Wij nemen het op tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons met wat je kan missen. Doe je mee?

Loading...