english

Klimaatmars: ga goed voorbereid naar de demonstratie

Bereid je voor op de Klimaatmars op 6 november in Amsterdam. Hoe ga je naar de mars en wat neem je mee? Wij geven je 7 tips.

1. Zorg dat je weet waar je moet zijn en hoe laat de Klimaatmars begint

Op 6 november gaan we met duizenden mensen de straat op. Dat doen we in Amsterdam. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de verzamelplaats, de aanvangstijd en de route? Meld je dan aan! Je ontvangt alle updates in je mailbox.

2. Vraag vrienden mee naar de Klimaatmars

Bij protesten ontmoet je veel leuke mensen. Toch is het leuker om niet alleen te komen. Neem daarom vrienden mee. Hoe meer, hoe beter! Deel de Klimaatmars oproep op Facebook, Twitter of via e-mail.

3. Maak een spandoek

We gaan 6 november massaal de straat op om politici te laten weten dat eerlijke klimaatoplossingen belangrijk zijn. Maar hoe maak je duidelijk wat jij belangrijk vindt? Maak een spandoek of protestbord. Bedenk een leuke slogan, schrijf hem op en laat hem 6 november aan iedereen zien.

Inspiratie nodig? Kijk hier voor leuke teksten en spandoeken voor de Klimaatmars.

4. Ga met fiets of OV naar de Klimaatmars

Kom lopend of op de fiets. Woon je niet in Amsterdam? Dan kun je het beste met het openbaar vervoer komen. De NS biedt groepstickets aan waarmee je buiten de spits goedkoop kunt reizen.  Samen reizen is het leukste. Kijk of je met mensen uit jouw woonplaats naar de Klimaatmars kan komen.

Let op: het is misschien drukker in de trein dan normaal. Onze tip: vertrek wat eerder.

5. Loop mee in ons 'blok'

Wist je dat je tijdens een mars ook extra aandacht op een onderwerp kan vestigen? Dit doe je door mee te lopen in een ‘blok’. In ons blok vragen wij aan de overheid: schrijf samen met ons geschiedenis en leg alle grote vervuilers een klimaatplicht op. Sluit je bij ons aan en kom gezellig een praatje maken! Je bent van harte welkom.

6. Hou het weerbericht in de gaten

Of het nou gaat regenen of de zon gaat schijnen: kom! Het is belangrijk dat je erbij bent en we maken er hoe dan ook een feestje van. Mocht het gaan regenen: trek iets warms aan en doe daarover een regenpak of poncho. Neem geen paraplu mee. Paraplu's nemen te veel ruimte in beslag. Anders passen we niet met z'n allen op de Dam. 

7. Neem eten en drinken mee

In hartje Amsterdam is overal eten en drinken te koop. Maar je kan ook zelf eten en drinken meenemen. Voorkom dat je mede-lopers in de McDonald's belanden door jouw heerlijke vegan creaties  uit te delen.

Jij bent nu helemaal klaar voor de Klimaatmars. Kom jij ook? Laat het ons weten en meld je aan

De Klimaatmars is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerkingsverband van: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. De Klimaatcrisis Coalitie nodigt iedereen uit zich bij hen aan te sluiten.

Teken voor een klimaatplicht voor grote vervuilers

Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet.

Loading...