english

Klimaatmars: ga goed voorbereid naar de demonstratie

Bereid je voor op de Klimaatmars op 10 maart in Amsterdam. Hoe ga je naar de mars en wat neem je mee? Wij geven je 6 tips.

1. Zorg dat je weet waar je moet zijn en hoe laat de Klimaatmars begint

Om 13.00 uur starten we met de Klimaatmars op de Dam in Amsterdam. We beginnen met een kort podiumprogramma met o.a. Claudia de Breij en Typhoon. Daarna lopen we met tienduizenden mensen van de Dam naar het Museumplein. 

Routekaart-Dam-Museumplein.jpg

2. Vraag vrienden mee naar de Klimaatmars

Bij protesten ontmoet je veel leuke mensen. Toch is het leuker om niet alleen te komen. Neem daarom vrienden mee. Hoe meer, hoe beter! Deel de Klimaatmars oproep op Facebook, Twitter of via e-mail.

3. Maak een spandoek

We gaan 10 maart massaal de straat op om politici te laten weten dat een eerlijk klimaatbeleid belangrijk is. Maar hoe maak je duidelijk wat jij belangrijk vindt? Maak een spandoek of protestbord. Bedenk een leuke slogan, schrijf hem op en laat hem 10 maart aan iedereen zien.

Inspiratie nodig? Kijk hier voor leuke teksten en spandoeken voor de Klimaatmars.

4. Ga met fiets of OV naar de Klimaatmars

Kom lopend of op de fiets. Woon je niet in Amsterdam dan kun je het beste met het openbaar vervoer komen. De NS biedt groepstickets aan waarmee je buiten de spits goedkoop kunt reizen.  Samen reizen is het leukste. Er zijn op meer dan 30 plekken meereis events georganiseerd. Kijk of je met mensen uit jouw woonplaats samen kan reizen naar de Klimaatmars.

Let op: het is misschien drukker in de trein dan normaal. Onze tip: vertrek wat eerder.

5. Loop mee in een 'blok'

Wist je dat je tijdens een mars ook extra aandacht op een onderwerp kan vestigen? Dit doe je door mee te lopen in een ‘blok’. Je kan je bijvoorbeeld aansluiten bij het blok ‘Grootouders voor het Klimaat’. Te herkennen aan witte haren, grijze haren en de kleinkinderen bij de hand. Of sluit je aan bij ‘Wij klagen Shell aan’ en laat je horen tegen de vervuiling van Shell.

Weet je niet waar je moet meelopen? Kom naar de Dam en sluit je gewoon aan. Of zoek ons eigen Milieudefensie-blok op en kom gezellig een praatje met ons maken tijdens de mars. Je bent van harte welkom. 

6. Hou het weerbericht in de gaten

Of het nou gaat regenen of de zon gaat schijnen: kom! Het is belangrijk dat je erbij bent en we maken er hoe dan ook een feestje van. Mocht het gaan regenen: trek iets warms aan en doe daarover een regenpak of poncho. Neem geen paraplu mee. Paraplu's nemen te veel ruimte in beslag. Anders passen we niet met z'n allen op de Dam. 

7. Neem eten en drinken mee

In hartje Amsterdam is overal eten en drinken te koop. Maar je kan ook zelf eten en drinken meenemen. Voorkom dat je mede-lopers in de McDonald's belanden door jouw heerlijke vegan creaties te uit te delen.

Jij bent nu helemaal klaar voor de Klimaatmars. Al ruim 55.000 mensen hebben zich aangemeld. Kom jij ook? Laat het ons weten. 

De Klimaatmars wordt georganiseerd door Milieudefensie, FNV,  GreenpeaceDeGoedeZaakOxfam Novib en de Woonbond

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...