english

Inspiratie: dit zijn leuke teksten en spandoeken voor een klimaatstaking

Het aantal klimaatstakers groeit hard. Wat voor slogan bedenk jij voor jouw protestbord? Hieronder vind je inspiratie om zelf aan de slag te gaan met rake protestborden. Plus: een overzicht van de duizenden klimaatstakingen wereldwijd en nieuws over klimaatheld Greta Thunberg.

1. Als de politiek niet naar de wetenschap luistert, waarom moeten wij dan naar school?

Meld je aan voor de Klimaatnacht

2. Ik val op mannen met een kleine ecologische voetafdruk

3. Liever groen dan poen

4. Stop met ijsberen!

5. Eco = logisch

6. Als het klimaat een bank was, dan was het al gered

7. Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel

8. We zullen overstromen als Rutte zo blijft dromen

Sluit je aan 

Sluit je aan bij een van de geplande klimaatstakingen van Youth for Climate Nederland.  Als er weer een nationale grote actie komt zoals de Klimaatmars van 10 maart 2019, dan melden we dat uiteraard direct.

Greta Thunberg en Fridays For Future schoolstakingen 

Drijvende kracht achter de wereldwijde klimaatstakingen is de 16-jarige Zweedse Greta Thunberg. De klimaatactiviste begon in augustus vorig jaar elke vrijdag voor het parlementsgebouw in Stockholm te staan met haar bord met het opschrift “Skolstrejk för Klimatet”. Greta is sinds die tijd uitgegroeid tot de heldin van een generatie klimaatstakers. Ze is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede van 2019. In mei stond ze op de cover van Time Magazine.

Op de kaart hieronder zie je een overzicht van alle schoolstakingen wereldwijd. De teller staat op 1400 klimaatstakingen in 110 landen! Allemaal jongeren die opkomen voor hun toekomst en klimaatactie eisen.

Kom naar de Klimaatnacht 

Voor alle klimaatstakers, klimaatdrammers en klimaathelden organiseren we de Klimaatnacht op vrijdag 7 juni. We weten inmiddels bijna allemaal wat er moet gebeuren: hard werken aan de oplossingen voor klimaatverandering. Maar nog niet iedereen is wakker. Daar gaan we samen wat aan doen. Bekijk het programma met klimaathelden, Jelmer Mommers en De Speld.

Doe mee met de Klimaatduik!

Wij gaan liever kopje onder vóór het klimaat, dan dóór het klimaat. Daarom wagen wij samen met jullie op 1 januari de sprong in het ijskoude water. Geef het nieuwe jaar samen met ons een frisse start. En laat de overheid zien dat het in 2020 menens is met het klimaat.

Loading...