english

Inspiratie: dit zijn leuke teksten en spandoeken voor een klimaatmars

Op 6 november gaan we weer de straat op voor het klimaat. Wat voor slogan bedenk jij voor jouw protestbord? Hieronder vind je inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

1. Als de politiek niet naar de wetenschap luistert, waarom moeten wij dan naar school?

2. Ik val op mannen met een kleine ecologische voetafdruk

3. Liever groen dan poen

4. Stop met ijsberen!

5. Eco = logisch

6. Als het klimaat een bank was, dan was het al gered

7. Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel

8. We zullen overstromen als Rutte zo blijft dromen

Sluit je aan 

Kom op zaterdag 6 november naar de grootste Klimaatmars die ons land ooit heeft gezien. En neem je vrienden, familie en buren mee.  Wij roepen het kabinet op om een klimaatplicht voor vervuilende bedrijven in te voeren. Ben jij er ook bij? 

De Klimaatmars is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerkingsverband van: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. De Klimaatcrisis Coalitie nodigt iedereen uit zich bij hen aan te sluiten.

Teken voor een klimaatplicht voor grote vervuilers

Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet.

Loading...