english

Inspiratie: dit zijn leuke teksten en spandoeken voor een klimaatmars

Op 19 juni gaan we weer de straat op voor het klimaat. Wat voor slogan bedenk jij voor jouw protestbord? Hieronder vind je inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

1. Als de politiek niet naar de wetenschap luistert, waarom moeten wij dan naar school?

2. Ik val op mannen met een kleine ecologische voetafdruk

3. Liever groen dan poen

4. Stop met ijsberen!

5. Eco = logisch

6. Als het klimaat een bank was, dan was het al gered

7. Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel

8. We zullen overstromen als Rutte zo blijft dromen

Sluit je aan 

Kom op zondag 19 juni naar de eerste editie van de Klimaatmars in Rotterdam. En neem je vrienden, familie en buren mee.  Wij roepen het kabinet op om een klimaatplicht voor vervuilende bedrijven in te voeren. Ben jij er ook bij? 

Praktische informatie

De Klimaatmars is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerkingsverband van: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. De Klimaatcrisis Coalitie nodigt iedereen uit zich bij hen aan te sluiten.

Zorg dat Shell zich aan de uitspraak van de rechter houdt

Wat is dat toch met Shell? Vorig jaar veroordeelde de rechter het bedrijf. De uitstoot moet in 2030 met bijna de helft omlaag. Maar ze doen niks. Dat brengt wereldwijd mensenlevens in gevaar. Spreek de verantwoordelijke bestuursleden van Shell daarom persoonlijk aan en stuur ze nu een kaartje.

Loading...