Veelgestelde vragen over het Shell data-rapport

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over ons rapport 'Shell’s Fossil Fuel Production: Still Pushing the World Towards Climate Chaos'. En de antwoorden daarop.

  1. Wat hebben jullie onderzocht in het rapport 'Shell Fossil Fuel Production: still pushing the world towards Climate Chaos'?
  2. Wat zijn de belangrijkste bevindingen uit het rapport?
  3. Waarom hebben jullie dit onderzocht?
  4. Hoe kan ik helpen?
     

1. Wat hebben jullie onderzocht in Shell Fossil Fuel Production: still pushing the world towards Climate Chaos?

Onderzoeksorganisatie Oil Change International heeft voor Milieudefensie onderzocht in welke mate Shell investeert in olie- en gasprojecten. In exacte data wilden we zien:

  • Hoeveel projecten liggen er op de plank?
  • Waar zijn ze bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten
  • En waar zijn ze nu aan het pompen en boren?

We willen zwart op wit zien of de belofte van Shell – wij zijn op de groene weg! – klopt en wat het écht betekent.

2. Wat zijn de belangrijkste bevindingen uit het rapport?

Het rapport toont aan dat de huidige koers van Shell onhoudbaar en onrechtmatig is. Zo zijn er ruim 750 splinternieuwe olie- en gasprojecten die Shell wil gaan starten de komende decennia. Belangrijkste conclusie: als Shell het Parijs akkoord naleeft én daadwerkelijk het vonnis uitvoert, dan kunnen deze projecten, samen met projecten die in ontwikkeling zijn en zelfs een aantal projecten die al op volle kracht draaien, onmogelijk doorgaan.

3. Waarom hebben jullie dit onderzocht?

Het is de plicht van Milieudefensie, naar onszelf en naar onze leden, om altijd kritisch te blijven over uitspraken van grote vervuilers. Een gezonde portie wantrouwen naar de groene beloftes van het winstmakende oliebedrijf Shell heeft ons doen besluiten deze beloftes tot op de bodem uit te zoeken. We waren teleurgesteld in de uitkomst, maar niet verbaasd. 

4. Hoe kan ik helpen?

Juist grote vervuilers als Shell kunnen met hun beslissingen echt verschil maken voor het klimaat. Maar Shell neemt zijn verantwoordelijkheid niet.

Loading...