english

10.000 mede-eisers in klimaatzaak Milieudefensie tegen Shell

Hoera! Sinds vandaag zijn 10.000 mensen mede-eiser in onze rechtszaak tegen Shell. 10.000 mensen die net als wij willen dat Shell stopt met het veroorzaken van klimaatverandering. 10.000 mensen die vinden dat het tijd is voor verandering.

Shell verantwoordelijk voor klimaatschade

Op 4 april kondigden we aan dat we naar de rechter stappen. We vinden dat Shell verantwoordelijk gehouden moet worden voor de schade die het ons klimaat toebrengt. Iedereen in Nederland kan mede-eiser worden. Vandaag meldde de 10.000e mede-eiser zich.

Shell staat duurzame toekomst in de weg

Freek Bersch, campagneleider bij Milieudefensie: „Dat nu al meer dan 10.000 mensen bereid zijn om samen met ons naar de rechter te stappen laat zien dat een cultuuromslag gaande is. Shell schuift zijn verantwoordelijkheid voor klimaatschade af op anderen en vertraagt tegelijkertijd de omschakeling naar een duurzame samenleving. Mensen accepteren niet meer dat bedrijven daarmee wegkomen.“

Steun van Australië tot Zambia

De aankondiging van de zaak levert ook buiten Nederland veel steunbetuigingen op. Inmiddels zijn dat ruim 15.000 mensen, uit meer dan 100 landen. Deze steunbetuigingen komen uit alle uithoeken van de wereld: van Australië tot Zambia en van Chili tot Oezbekistan.

Aanmeldingen gesloten

Inmiddels hebben ruim 17000 mensen en 6 organisaties zich aangesloten bij onze rechtszaak. Dit kon t/m 24 maart 2019.

Hoe geef jij onze aarde door?

Hoe geef jij onze aarde door? Dat is dé vraag bij de verkiezingen in maart. Laten we deze keer niet voor onszelf stemmen, maar voor onze kinderen en hun toekomst. En voor álle mensen die geraakt worden door de klimaatcrisis. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat beslissend is voor jouw stem.

Loading...