Rutte's aftreden: een kans voor klimaatrechtvaardigheid

Door de val van het kabinet en het vertrek van premier Rutte is er ineens ruimte voor een nieuwe koers met eerlijk klimaatbeleid. Voor een Nederland waar mensen weer belangrijker zijn dan grote bedrijven. Dit is het moment. Samen krijgen we het voor elkaar. Doe je mee?

Een ander Nederland

Het Nederland van Rutte is het Nederland van grote vervuilende bedrijven. Waar mensen die niet mee kunnen komen het zelf maar moeten uitzoeken. Eindelijk is er ruimte voor een ander Nederland – een land dat klimaatvriendelijk en rechtvaardig is:

  • waar de vervuiler betaalt en verantwoordelijkheid neemt voor beter klimaatbeleid in binnen- én buitenland;
  • de overheid voldoende doet om de CO₂-uitstoot te verminderen, zoals beloofd in het akkoord van Parijs. In 2030 al 65% minder en in 2040 niks meer.
  • de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen;
  • en klimaatvriendelijke oplossingen bereikbaar zijn voor iedereen.

Jouw inzet telt

Mooi toch, dat andere Nederland? Maar daar moeten we wel wat voor doen. Want alleen als we er samen voor gaan, krijgen we het ook echt voor elkaar. Daarom doen we een beroep op jou: zet je in voor klimaatrechtvaardigheid. Dit is wat jij kan doen:

  1. Teken het manifest voor klimaatrechtvaardigheid
    Een klein gebaar kan al een groot verschil maken. Door dit manifest te tekenen, laat jij zien dat je een ander, rechtvaardiger en klimaatvriendelijker Nederland wil. Hoe meer mensen tekenen, hoe krachtiger ons signaal aan de politiek.

  2.  Verander het systeem: 5 dingen die je vandaag nog kan doen
    Systeemverandering gaat over eerlijke oplossingen voor grote klimaatproblemen. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Ontdek 5 dingen die jij vandaag nog kan doen om het systeem te veranderen.

Foto bovenin: tijdens de klimaatmars in 2021 houdt een acteur verkleed als premier Rutte een bordje omhoog waarop staat dat alles vanzelf goed komt. Op de achtergrond zie je het paleis op de Dam.

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...