Unilever’s klimaatrekening: € 268 miljard. Een leider in (‘green’) washing

Samen met het onafhankelijk onderzoeksbureau Profundo hebben wij een nieuw rapport uitgebracht over het Klimaatplan van Unilever. Dit rapport bewijst dat Unilever's plannen bij lange na niet genoeg zijn en een klimaatschade van € 268 miljard aanrichten.

Over de periode 2016-2050 veroorzaakte Unilever een klimaatschade van € 268 miljard. Dit bedrag is gebaseerd op de bijgewerkte emissiedoelen voor 2030 en 2039 in Unilever’s nieuwe Climate Transition Action Plan (CTAP) van begin 2024. De plannen komen niet in de buurt van de 48% vermindering van CO2-uitstoot in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs.

Bekijk hier de factsheet (Nederlands)

Lees hier de antwoorden op de veelgestelde vragen

Download hieronder het rapport (Engels).

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Unilever’s klimaatrekening: € 268 miljard. Een leider in (‘green’) washing'
rapportUnilever.pdf — 1466 KB

Kom 31 mei naar de Klimaatmars op de Zuidas

Op vrijdag 31 mei nemen we de Amsterdamse Zuidas over. Hét symbool van de macht van bedrijven. Omdat grote vervuilende bedrijven blijven vervuilen. Als zij daar niet mee stoppen, loopt de klimaatcrisis volledig uit de hand. Ben jij 1 van de tienduizenden die we daar verwachten?

Loading...