Onderzoek: Nederlanders willen geen groei van luchthavens

Vorig jaar telde Schiphol 499.444 vluchten. Dat is gemiddeld bijna een vlucht per minuut. En het kabinet wil Lelystad Airport openen en Schiphol nog verder laten groeien. Wij lieten onderzoek doen door I&O research naar wat Nederlanders willen. Die blijken helemaal niet te zitten wachten op nog meer luchtverkeer. Download hier de resultaten van het onderzoek.

Regering en inwoners niet op één lijn

De gevolgen voor de gezondheid van omwonenden, het milieu, de geluidsoverlast en het klimaat nemen als gevolg van de groeiende luchtvaart steeds verder toe. Toch zoekt de regering nog steeds naar mogelijkheden om de luchtvaart te laten groeien. Wij lieten door I&O research onderzoeken of mensen verdere groei van luchthavens in Nederland zien zitten. Nee dus, zegt meer dan de helft. En een kwart wil het liefst dat luchthavens krimpen. Tijd voor de regering om te kiezen voor de natuur, het milieu, en onze gezondheid.

Op de foto is Bulderboswachter Mary Louw te zien. Het Bulderbos staat symbool voor 25 jaar protest tegen luchtvaart in Nederland.

Andere delen van het onderzoek

Wij delen een zomer-peiling naar verschillende onderwerpen. Het onderzoek is in drie delen uitgebracht. Dit deel over vliegverkeer is het tweede deel van het onderzoek.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Onderzoek: Nederlanders willen geen groei van luchthavens'
Rapport Milieudefensie-Luchthavens-20190827.pdf — 238 KB

Stuur een kaartje naar Shell

Shell maakt plannen om naar olie en gas te boren op meer dan 750 plekken wereldwijd: van de Waddenzee tot Argentinië. Daarmee laat Shell zien het vonnis van de klimaatzaak niet serieus te nemen. Geef tegengas en stuur de bestuursleden van Shell een kaartje.

Loading...