english

Onderzoek: Nederlanders willen geen groei van luchthavens

Vorig jaar telde Schiphol 499.444 vluchten. Dat is gemiddeld bijna een vlucht per minuut. En het kabinet wil Lelystad Airport openen en Schiphol nog verder laten groeien. Wij lieten onderzoek doen door I&O research naar wat Nederlanders willen. Die blijken helemaal niet te zitten wachten op nog meer luchtverkeer. Download hier de resultaten van het onderzoek.

Regering en inwoners niet op één lijn

De gevolgen voor de gezondheid van omwonenden, het milieu, de geluidsoverlast en het klimaat nemen als gevolg van de groeiende luchtvaart steeds verder toe. Toch zoekt de regering nog steeds naar mogelijkheden om de luchtvaart te laten groeien. Wij lieten door I&O research onderzoeken of mensen verdere groei van luchthavens in Nederland zien zitten. Nee dus, zegt meer dan de helft. En een kwart wil het liefst dat luchthavens krimpen. Tijd voor de regering om te kiezen voor de natuur, het milieu, en onze gezondheid.

Op de foto is Bulderboswachter Mary Louw te zien. Het Bulderbos staat symbool voor 25 jaar protest tegen luchtvaart in Nederland.

Andere delen van het onderzoek

Wij delen een zomer-peiling naar verschillende onderwerpen. Het onderzoek is in drie delen uitgebracht. Dit deel over vliegverkeer is het tweede deel van het onderzoek.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Onderzoek: Nederlanders willen geen groei van luchthavens'
Rapport Milieudefensie-Luchthavens-20190827.pdf — 238 KB

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Loading...