Oproep: geen staatssteun naar Tata Steel zonder harde randvoorwaarden

De komende weken dreigt Tata Steel miljarden aan klimaatsubsidies te krijgen. Terwijl het bedrijf niet eens een goed klimaatplan heeft. Milieudefensie, stichting FrisseWind.nu en Dorpsraad Wijk aan Zee roepen daarom in een brief het kabinet op keiharde randvoorwaarden te verbinden aan de klimaatsubsidies.

Er is nu klimaatactie nodig van grote bedrijven, als grootste veroorzakers van de klimaatcrisis. Maar juist de grote bedrijven laten het afweten. Wij onderzochten dit jaar de klimaatplannen van 29 grote vervuilers, waaronder ook Tata Steel. En wat blijkt? Geen van deze bedrijven heeft een goed klimaatplan.

In onze brief aan het kabinet vragen wij daarom om een aantal randvoorwaarden voor klimaatsubsidies aan Tata Steel. Zo moet Tata Steel een klimaatplan hebben wat in lijn is met het klimaatakkoord van Parijs en voldoen aan alle onafhankelijk vastgestelde klimaat-, milieu-, gezondheids- en omgevingsvoorwaarden.

Wat kan jij doen?
Tata Steel Nederland kan een voorbeeld worden van hoe het wel moet. Maar dan moet Tata Steel wel heel snel veranderen. De tijd van mooie, groene praatjes is echt voorbij. De komende weken beslist Klimaatminister Jetten hoe hij de klimaatmiljarden verdeelt. Roep hem op om geen geld te geven aan bedrijven zonder goed klimaatplan. 

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Oproep: geen staatssteun naar Tata Steel zonder harde randvoorwaarden'
221102 Verklaring Tata (V7) MD-DR-FW.pdf — 53 KB
Loading...