Dus Wat Gaan Wij Doen?: 5 hoogtepunten

Wat een tof programma heeft het online festival Dus Wat Gaan Wij Doen? op 10 oktober. Met workshops, interessante sprekers en poëtische intermezzo's komt ook de keuzestress. Wat mag jij echt niet missen? Met deze 5 hoogtepunten haal jij het meeste uit je festival.

What Shell We Do?

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. En de overheid grijpt niet in. Daarom heeft Milieudefensie, samen met 17.000 mede-eisers, Shell aangeklaagd. Samen zijn we sterker dan de grote vervuilers en treuzelende politici! Peer de Rijk (uit het Klimaatzaakteam van Milieudefensie) vertelt over de stand van zaken van deze rechtszaak, over andere klimaatzaken wereldwijd, en hoe je een kans maakt tegen zulke machtige bedrijven. Kijken dus!

Jefferson Yaw Frempong Manson

Het is niet makkelijk, schrijven over de klimaatcrisis. Vooral niet als je mensen daarmee wil activeren. Spoken Word artiest Jefferson heeft samen met Fawaka Nederland en Milieudefensie zijn best gedaan een manier te vinden om het verhaal van de klimaatcrisis over te brengen. We moeten onze fijne planeet beschermen! Jefferson nodigt je uit met poëzie om jouw eigen belang te vinden. En om je steentje bij de dragen aan jouw wereld.

Workshop Geveltuinieren

De geveltuin, wie wordt er niet zielsgelukkig van? Dit kleine stukje stadsnatuur zorgt voor een vrolijke straat, een versierd huis, contact met de buren, opvang voor regenwater én is goed voor de insecten. Een echte win-win-win situatie dus. Geveltuinen-goeroe Raymond Landegent van 1000 Geveltuinen neemt jou in een halfuurtje mee in de aanleg van een geveltuin en vertelt je alle ins en outs.

Het Klimaatmuseum

Mensen komen pas in beweging als ze worden geraakt. En als ze worden geïnspireerd. Dat vraagt veel creativiteit en verbeeldingskracht. Daar hebben we kunstenaars, ontwerpers en performers voor nodig! Het Klimaatmuseum geeft ze een podium. In de vorm van een Pecha Kucha presentatie geeft Het Klimaatmuseum een cultureel-artistiek antwoord op de klimaatcrisis.

Workshop Fermenteren ken je leren

Wil jij de komende weken al die snotterende mensen in de supermarkt het liefst zo veel mogelijk ontwijken? Ben jij op zoek naar een oplossing voor jouw etensrestjes? Of wil juist in deze tijd werken aan een gezonde darmflora? Dat kan door meer uit je voedsel te halen! Tijdens deze workshop leer je hoe je gecontroleerd je groente laat bederven. Je darmen zullen je dankbaar zijn.   Let op: voor deze workshop moet je je opgeven. Wacht niet te lang want vol = vol.

Dus Wat Gaan Wij Doen?

Samen lossen we de klimaatcrisis op! Ben jij er ook bij? Surf razendsnel naar de ticketshop om een kaartje te kopen en een workshop te reserveren.  Nodig je vrienden uit en vergeet niet de Festivalvoedselbox in huis te halen!

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...