english

Hoe je een revolutie start met een rechtszaak

Aanstaande vrijdag 1 februari vertelt advocaat Roger Cox in Pakhuis de Zwijger hoe rechtszaken de wereld kunnen veranderen. Roger is onze advocaat in de klimaatzaak tegen Shell. En in 2015 won hij met Urgenda de klimaatzaak tegen de staat. Wil jij weten hoe deze zaken de wereld helpen? Kom dan vrijdag naar Pakhuis de Zwijger.

Ja ik ben er bij!

Een groenere wereld door middel van rechtszaken

Eind vorig jaar won Roger Cox met Urgenda de klimaatzaak tegen de Staat. Dankzij de uitspraak moet de Nederlandse overheid veel meer doen om klimaatverandering te voorkomen. De Urgenda rechtszaak is daarmee een prachtig voorbeeld van hoe je de wereld kunt veranderen met een rechtszaak.

Klimaatzaak tegen Shell

Samen met Roger en ruim 13.000 mede-eisers dagen we dit jaar ook Shell voor de rechter. Shell blijft flink investeren in olie en gas, terwijl deze juist in de grond moet blijven om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Via de rechter kunnen we de macht van bedrijven als Shell breken en het klimaat redden.  

Rechters kunnen het klimaat nog redden

Roger beschrijft in zijn boek Revolutie met recht de macht van de fossiele industrie. Een industrie die in sommige gevallen machtiger is dan onze overheden. Overheden die niets willen doen en vervuilende bedrijven met te veel macht; zij maken het steeds moeilijker om klimaatverandering te stoppen. Roger ziet daarom een belangrijke rol weggelegd voor rechters. Wil je weten wat Roger nog meer te vertellen heeft over hoe we de wereld kunnen vergroenen door middel van rechtszaken? Kom dan aanstaande vrijdag naar Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Hoe geef jij onze aarde door?

Hoe geef jij onze aarde door? Dat is dé vraag bij de verkiezingen in maart. Laten we deze keer niet voor onszelf stemmen, maar voor onze kinderen en hun toekomst. En voor álle mensen die geraakt worden door de klimaatcrisis. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat beslissend is voor jouw stem.

Loading...